Google+
Home » Social » Administratorii de bloc, obligați să urmeze cursuri de calificare

Administratorii de bloc, obligați să urmeze cursuri de calificare

de Mihaela NICULESCU

Noua lege a asociațiilor de proprietari, intrată în vigoare pe 28 septembrie 2018, obligă administratorii din asociații să urmeze, pe cheltuiala lor, cursuri de calificare în domeniul administrației, dacă mai vor să rămână pe post.

Atestatul pe care l-au primit cu ani în urmă de la primărie și în baza căruia și-au desfășurat activitatea, nu mai este valabil. E nevoie de un certificat de calificare. Administratorii din Bârlad nu știu exact unde, când și cum vor face aceste cursuri și așteaptă un semn de la administrația locală. Reprezentanții Primăriei afirmă că, deocamdată, în afară de ceea ce este stipulat în lege nu pot spune mai mult. Ei ne-au declarat că în termen de trei luni vor apărea normele metodologice de aplicare a noii Legi a asociațiilor de proprietari și atunci se va ști exact cum trebuie procedat. Cursurile vor fi, cel mai probabil, organizate la Bârlad, iar administratorii vor trebui să între în posesia certificatului de calificare în maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a Legii 196/28.08.2018.

Conform acestei legi, îmbunătățite și îmbogățite, administratorii din asociațiile de proprietari vor putea să mai aibă și un alt job, în baza unui contract de prestări servicii. Până acum ei nu puteau să aibă o altă slujbă în afară de cea de administrator, pentru care aveau încheiat contract individual de muncă, pentru opt ore pe zi.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: