Google+
Home » Justitie » Fata de 12 ani care s-a spânzurat de dorul mamei a ajuns chiar în grija acesteia

Fata de 12 ani care s-a spânzurat de dorul mamei a ajuns chiar în grija acesteia

Fata de 12 ani din Rotari care, în urmă cu patru zile, s-a spânzurat în curtea locuinței de dorul mamei sale, a ajuns chiar în îngrijirea acesteia, după ce a stat în spital doar o singură zi sub monitorizarea cadrelor medicale. Cazul rămâne în atenția autorităților care, în urma anchetei aflată în curs, vor decide soarta copilei, la fel ca și pe cea a fraților săi, acum aflați în grija tatălui lor.

Deznodământ fericit pentru fata de 12 ani din Rotari care și-a pus ștreangul de gât cu intenția de a se sinucide, norocul făcând ca funia să cedeze sub greutatea sa. Copila a ajuns în grija mamei sale pentru care, de fapt, a recurs la gestul extrem, după ce femeia a abandonat-o, la fel ca și pe ceilalți trei frați ai fetei, pentru a se recăsători într-un sat învecinat. Acum cazul se află în atenția autorităților care au declanșat o anchetă pentru a stabili dacă se impune luarea unor măsuri speciale.

Reprezentanții instituției au inițiat evaluarea de specialitate în acest caz ce vizează garanțiile morale și materiale pe care ambii părinți le prezintă în raport cu creșterea, îngrijirea și educarea celor patru copii. La acest moment, fata de 12 ani este securizată în familia mamei și va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică stabilit în funcție de nevoile individuale ale minorei”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Cei patru copii vor rămâne în atenția instituției până la clarificarea situației acestora. După finalizarea anchetei, cei patru frați fie vor rămâne în familie, cu plan de monitorizare, fie vor ajunge în îngrijirea autorităților statului, prin instituirea unei măsuri de protecție. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: