Home / Social / Rabla pentru electrocasnice – Iată câți bani pot primi vasluienii dacă renunță la vechile frigidere, mașini de spălat sau aparate de aer condiționat

Rabla pentru electrocasnice – Iată câți bani pot primi vasluienii dacă renunță la vechile frigidere, mașini de spălat sau aparate de aer condiționat

Vasluienii care vor să-și înlocuiască vechile frigidere, mașini de spălat sau aparate de aer condiționat vor avea posibilitatea, în scurt timp, să se înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice. Recent, Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice Ghidul de finanțare a programului, în cadrul căruia vor fi acordate vouchere de valori diferite pentru  achiziționarea de aparatură mai performantă din punct de vedere energetic – respectiv clasele A++  și A+++.

Astfel, vor fi acordați 200 lei pentru mașinile de spălat rufe cu eficiența energetică A++;  300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficiența energetică A+++.

Persoana  fizică  beneficiază  de  valoarea  unui  voucher  la  achiziționarea  unui echipament electrocasnic performant,  în schimbul predării paratului vechi. Schimbul se face în sistem 1:1. Persoana fizică poate achiziționa mai multe aparate noi în schimbul predării unui număr echivalent de aparate vechi, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. De exemplu, pentru o mașină de spălat veche se va putea da un voucher tot pentru o mașină de spălat, dintr-una dintre categoriile de mai sus (A++ sau A+++). Startul programului va fi dat  după finalizarea perioadei de consultare publică și publicarea în Monitorul Oficial. (Paul ALEXA)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Firmele de construcții sunt în pragul falimentului. Statul nu le-a decontat lucrările pe ultimele luni

de Dănuț CIOBANU Firmele de ...

Talentatul bârlădean Gino Abaza, baterist în trupa Lidiei Buble

Un vis împlinit! Gino Abaza, ...

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: