Google+
Home » Administratie » Așa, mai merge! Mai avem idei, dacă mai doriți, domnule primar!

Așa, mai merge! Mai avem idei, dacă mai doriți, domnule primar!

Autoritățile locale din Bȃrlad reacționează după ce ziarul Est News a atras atenția, la sfȃrșitul săptămȃnii trecute, asupra aglomerației de mașini parcate pe cele patru străzi proaspăt asfaltate din Bȃrlad, Str. Doctor Bogdan Bagdasar, Bicaz, Ioan Vodă și Poșta Veche. În doar cȃteva zile, la fiecare dintre cele două capete ale Străzii Poșta Veche au fost montate indicatoare rutiere care le pun în vedere conducătorilor auto faptul că se află pe un drum cu sens unic. Asta înseamnă că problema parcărilor e pe jumătate rezolvată꞉ mașinile vor fi garate, toate, cu fața într-o singură direcție!

Reacție imediată la articolul «Ce bine cu asfaltarea asta la Bârlad! Dacă am avea pe unde, am putea chiar să circulăm», apărut în ziarul nostru în data de 5 octombrie. După ce Est News a scris că noile străzi din oraș, recent intrate în lumea civilizată, sunt folosite mai mult ca ″garaje″ și mai puțin ca artere de circulație (fiind astfel cele mai scumpe locuri de parcare amenajate în istoria Bȃrladului și a PNDL-ului!), autoritățile locale au venit cu soluția꞉ înjumătățirea traficului din zonă.

Modelul folosit cu succes în municipiul Vaslui, acolo unde drumurile înguste au fost transformate în străzi cu sens unic, model indicat și de noi în articolul cu pricina, a constituit, în cele din urmă, sursă de inspirație și pentru conducerea Bârladului. Ceea ce e demn de felicitat! Mai bine mai târziu decât niciodată, dar nu ne-am mira ca Biroul de presă să iasă repede-repejor cu o ”dezmințire” (pe facebook sau în ziarul de casă) în care să explice populației că, de fapt, proiectul exista înca dinainte de apariția articolului nostru. Sau dimpotrivă, cu o ”dezmințire” în care să spună că am avut dreptate. N-ar fi prima dată…

Șoferii și pietonii care se deplasează în zonă au putut constata că, la punctul de intersecție a Străzilor Poșta Veche și Doctor Bogdan Bagdasar a apărut un indicator albastru cu săgeată albă, semn că autoturismele nu mai au voie să circule pe ambele sensuri de mers, ci doar pe unul. La capătul opus al Străzii Poșta Veche, pe șoferi îi așteaptă un alt indicator rutier, care îi atenționează că intrarea pe Bulevardul Republicii se face cu manevră obligatorie la dreapta.

În noile condiții, e de la sine înțeles că problema parcărilor nu e și nu va fi una rezolvată pe străzile proaspăt asfaltate din Bȃrlad. De ce? Conducătorii auto vor învăța repede obiceiul de a-și gara mașinile și pe stȃnga, și pe dreapta drumului, în funcție de necesități. Legislația rutieră prevede că pe drumurile cu sens unic, oprirea se poate efectua și pe partea stângă, cu condiția să rămână o bandă liberă pentru circulație. (Simona MIHĂILĂ)

 

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: