Home / Sanatate / În sfârșit, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine a intrat în lumea civilizată

În sfârșit, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine a intrat în lumea civilizată

de Mihaela NICULESCU

De două zile, clădirea din Bârlad în care funcționează Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Vaslui este încălzită cu centrale termice proprii. Beneficiile civilizației au ajuns, în sfârșit, și aici, după 50 de ani în care imobilul a fost încălzit cu sobe cu lemne. Deocamdată, cele 16 sobe din teracotă au rămas doar pe post de decor, până la anul, când vor fi dărâmate, iar spațiul va fi exploatat eficient.

Este un eveniment important pentru noi, angajații centrului, să vedem că la locul de muncă avem calorifere și că nu mai trebuie să ne chinuim cu sobe, cu achiziționarea de lemne, ca acum 50 de ani. Toată recunoștința noastră se îndreaptă către Clubul Rotary Bârlad și fostul președinte al acestuia, ing. Valeriu Popa, care ne-au ajutat enorm. Fără dumnealor nu am fi reușit să strângem 60.000 lei prea curând. Este o inițiativă civică demnă de respect, o dovadă incontestabilă de implicare în problemele comunității, pe care nu întotdeauna autoritățile direct implicate le rezolvă. Mulțumim, de asemenea, și domnului Ștefan Constantinciu, cel care a donat două centrale termice cu care este încălzit acum Centrul de Transfuzii”, a declarat pentru Est News Violeta Nistor, șefa Centrului Județean de Transfuzii Sanguine.

Punerea în funcțiune a celor două centrale termice a creat un confort termic optim nu doar angajaților, ci și donatorilor de sânge, care de două zile au simțit că ceva s-a schimbat. Holul pe care stăteau să își aștepte rândul la donare nu a fost încălzit până acum, întrucât sobele de teracotă nu făceau față pentru a asigura căldură în toată clădirea centrului, destul de mare ca suprafață.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Drepturi la replică în loc de răspunsuri clare la problemele delicate ale Spitalului “Beldiman”

Cu toate că ziarul Est ...

Asistenții medicali de la „Beldiman” se revoltă! Nu mai pot face față orelor suplimentare

Din cauza managementului defectuos, incapabil ...

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: