Home / Social / Preoții acuzați de șantajarea fostului episcop Corneliu Bârlădeanu, condamnați!

Preoții acuzați de șantajarea fostului episcop Corneliu Bârlădeanu, condamnați!

Cei trei preoți judecați pentru că l-ar fi șantajat pe fostul episcop de Huși cu filme pornografic au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, precum cel de a profesa meseria de preot. Totodată, instanța i-a amendat penal pe cei trei slujitori ai bisericii la amenzi penale în cuantum de 2.400 și 4.800 de lei, precum și la obligativitatea de a presta activități în folosul comunității.

Magistrații Tribunalului Vaslui au pronunțat sentința în cazul celor trei preoți judecați pentru fapte de corupție, după ce l-au șantajat pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, cel care, în urma acestui scandal, și-a pierdut și funcția deținută în cadrul Bisericii. Astfel, toți cei trei slujitori ai Domnului au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, precum și o serie de pedepse conexe. Sebastian Jitaru, Răzvan Bumbu și Gheorghe Damian vor trebui să plătească și câte o amendă penală de câte 2.400 sau 4.800 de lei, după caz.

De asemenea, preoții au fost obligați de către instanță să presteze câte 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul unor primării sau a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Ei nu au scăpat nici de plata cheltuielilor judiciare către statul român în cuantum de 2.600 de lei fiecare. Însă, poate cea mai grea pedeapsă a fost cea a interzicere profesării meseriei de preot.

Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil de 8 ani, rănit grav de un tractor în timp ce stătea în fața gardului unei locuințe din Doagele

Un copil de 8 ani ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Întreruperile de curent continuă în județul Vaslui. Vezi ce localități vor fi afectate în această săptămână

Săptămâna aceasta curentul electric este ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: