Google+
Home » Justitie » Prinși în off-side la controlul de frontieră

Prinși în off-side la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română și moldovenească, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Nicolae T., în vârstă de 27 de ani, a vrut să iasă din țară luni, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat și un permis de conducere provizoriu, cu însemnele autorităților din Republica Moldova, valabil pentru categoria „B”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în luna august 2018 și-a pierdut permisul de conducere pe care îl deținea și că documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a primit de la autoritățile competente din Chișinău, după ce a transmis documentația necesară. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că permisul în cauză este fals sau falsificat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări și în privința lui Teodor S., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, deși permisul nu îi permitea acest lucru. Bărbatul a vrut să iasă din țară luni fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ AM, B1 și B”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate Teodor S. a declarat a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: