Google+
Home » Administratie » Târg de produse autohtone la prima ediție a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești

Târg de produse autohtone la prima ediție a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești

Mai mulți producători locali din județ au participat, miercuri, la prima ediție a Zilei Naționale a Produselor Alimentare Românești, un eveniment organizat cu scopul de a promova produsele autohtone, fără chimicalele și substanțele fitosanitare care se regăsesc, de regulă, în legumele, fructele și alimentele din supermarketuri. Reprezentanții Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui au promis un eveniment mult mai de anvergură în anii următori.

Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a organizat, miercuri, în premieră, în parcarea mall-ului din nordul orașului Ziua Națională a Produselor Alimentare Românești. Aflată la început de drum și făcută, oarecum, în pripă, evenimentul a adunat un număr restrâns de producători locali de legume și fructe, apicultori, producători de gemuri, dulcețuri, brânzeturi și panificație.

Am organizat această acțiune prin a invita producători locali din sectorul legume-fructe, producători de miere și produse derivate din această activitate, cultivatori de viță de vie, producători de panificație și alte produse. Scopul este de a conștientiza în rândul populației consumul de produse agroalimentare românești, care sunt de o calitate deosebită comparativ cu cele similare din supermarketuri întrucât folosesc materii prime de la nivel local, care nu sunt chimizate în exces și netratate fitosanitar peste limita normală”, ne-a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Organizatorii speră ca, de anul viitor, Ziua Națională a Produselor Alimentare Românești să fie marcată printr-un târg mult mai de amploare care să fie organizat într-una din piețele agroalimentare din Vaslui. ”Anul acesta, fiind prima ediție, nu prea a fost timpul necesar pentru o organizare așa cum ne-am dorit. Dar, de la anul, sperăm să organizăm evenimentul cu un număr cât mai mare de participanți astfel încât să reliefăm și să marcăm cât mai bine această zi de 10 octombrie”, a conchis directorul Gigel Crudu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: