Home / Sanatate / Au sosit rezultatele analizelor pentru depistarea virusului West Nile în sângele recoltat la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine

Au sosit rezultatele analizelor pentru depistarea virusului West Nile în sângele recoltat la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine

de Mihaela NICULESCU

Vești bune pentru cei care au donat sânge, la începutul lunii octombrie, imediat după apariția la Bârlad a primului caz de contaminare cu virusul West Nile. Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Bârlad a trimis, până acum, 31 de probe de sânge către Institutul Național de Hematologie, pentru a se stabili dacă sângele este sau nu contaminat cu virusul periculos.

În următoarea perioadă vor fi trimise la București și celelalte analize recoltate, timpul de așteptare a rezultatelor fiind de o săptămână.

Am primit confirmarea Institutului Național de Hematologie că cei 31 de pacienți, al căror sânge a fost verificat, sunt în regulă, niciunul nu a contactat virusul West Nile. Conform protocolului, avem obligația de a trimite spre testare toată cantitatea de sânge recoltată timp de 28 de zile de la data depistării unui caz de îmbolnăvire cu West Nile. Vom trimite pentru testare cantitățile de sânge recoltate de la pacienții cărora le-a fost recoltat sânge, până pe 24 octombrie, numai al pacienților din Bârlad, unde a fost depistat cazul. Încet, încet, vom reintra în normal și vom putea distribui sânge spitalelor din județ, dar și din Iași, unde sunt internați pacienți din județul Vaslui”, a declarat, pentru Est News, Violeta Nistor, directoarea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad.

În continuare, spitalele din județ se confruntă cu o lipsă a sângelui din toate grupele, dar cel mai mult cu lipsa sângelui cu Rh negativ. Mulți pacienți care au nevoie de transfuzii sanguine sunt dispuși să ofere bani celor care se oferă să le doneze sânge, numai că nici așa nu reușesc să obțină cantitatea necesară, întrucât donatorii nu pot dona lunar.

About Simona Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: