Home / Sport / Meci de totul sau nimic pentru handbaliștii juniori 3 de la LPS Vaslui

Meci de totul sau nimic pentru handbaliștii juniori 3 de la LPS Vaslui

Acum sau niciodată. Echipa de handbal juniori 3 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui e obligată să obțină victoria duminică, împotriva celor de la LPS Roman, lanterna roșie a seriei A din Campionatul Național. În caz contrar e greu de crezut că va reuși să țină aproape de celelalte contracandidate la calificare.

Vasluienii sunt la doar un punct de podium, însă au două meciuri în plus față de ocupanta locului doi și un meci în plus față de ocupantele locurilor unu și trei. Cum doar primele trei echipe se califică în faza următoare a competiției, LPS Vaslui trebuie să scoată maxim din meciurile cu echipele mici. De fiecare dată când au dat piept cu o echipă mai puternică vasluienii au cedat fără drept de apel, scor 34 – 43 cu CSM Bacău, respectiv 14 – 39 cu CSU Suceava și 22 – 30 cu LPS Iași. Așadar jocul rezultatelor va avea probabil un cuvânt greu de spus și rămâne singura variantă pentru ca LPS Vaslui să se califice.

LPS Vaslui ar putea urca provizoriu pe podium, pentru că liderul LPS Iași va da piept cu CSM Bacău, ocupanta locului trei. Victoria ieșenilor ar elibera vasluienilor culoarul pentru ultimul loc calificabil, în caz contrar situația complicându-se și mai tare. Ocupanta locului doi, CSU Suceava, va avea de îndeplinit o simplă formalitate în fața celor de la LPS Piatra Neamț, ocupanta locului șase.

În momentul de față șase din cele șapte echipe din seria A a Campionatului Național de handbal juniori 3 sunt în cărți pentru calificare. Liderul LPS Iași are 9 puncte, urmată de CSU Suceava și CSM Bacău, ambele cu șapte puncte. Pe patru, cinci și șase se clasează LPS Suceava, LPS Vaslui și LPS Piatra Neamț, cu câte șase puncte. În aceste condiții vasluienii au nevoie de un galop de sănătate la Roman, pentru a-și îmbunătăți golaverajul, care s-ar putea dovedi decisiv în ecuația calificării. LPS Vaslui a marcat 138 de goluri și a primit nu mai puțin de 164, doar LPS Suceava primind mai multe goluri în primele cinci etape. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: