Google+
Home » Social » Cotidianul Est News, prezent la Bruxelles la Săptămâna Regiunilor, cel mai important eveniment anual privind dezvoltarea regională și urbană din UE

Cotidianul Est News, prezent la Bruxelles la Săptămâna Regiunilor, cel mai important eveniment anual privind dezvoltarea regională și urbană din UE

Ziarul Est News a fost reprezentat în grupul de ziariști din presa locală din România, care a participat în perioada 10 – 12 octombrie 2018, la o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul deplasării, jurnaliștii au participat la mai multe dezbateri cu tematică europeană.

La vizita de lucru de la Bruxelles au participat jurnaliști din mai multe orașe din România precum Focșani, Cluj-Napoca, Constanța, Arad și Hunedoara. Din grupul care s-a deplasat la Bruxelles au făcut parte și mai mulți bloggeri care au câștigat premii pe diferite secțiuni în cadrul concursului „Reporter și blogger european”.

Reprezentanța Comisiei Europene în România a selectat jurnaliștii pentru vizita de lucru în urma participării la două seminarii organizate la Galați și Miercurea Ciuc. La seminarii au fost dezbătute teme referitoare la securitatea energetică a Uniunii Europene (UE), rolul Mecanismului de Cooperare și Verificare în reformarea justiției, problemele legate de absorbția fondurilor europene.

În prima zi a deplasării la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, jurnaliștii au participat la un seminar susținut de Cristian Kanovits, director general pentru piața internă, industrie, întreprinderi antreprenoriale și IMM-uri. În timpul discuțiilor, s-a precizat faptul că UE este cea mai mare piață din lume cu un număr total de 500 milioane de cetățeni, care au un venit mediu anual de 30.000 de euro. Piața unică oferă posibilitatea liberei circulații a persoanelor, bunurilor, dreptul de a lucra și a achiziționa proprietăți în statele membre.

Vizita a continuat cu o întâlnire cu Jean – Pierre Assalone, director general pentru comunicare, care a abordat teme actuale legate de comunicarea audio-vizuală și pe Internet, după care jurnaliștii au vizitat studiourilor audiovizuale, fiind însoțiți de Fred D’Hondt, director general de comunicare TV-Studios.

Un alt eveniment a fost întâlnirea cu Anca Paduraru, purtător de cuvânt pentru proiecte în domeniul sănătății, siguranței alimentare și energiei, în care unul din subiectele discutate a fost cel al epidemiei de pestă porcină africană din România.

A doua zi a deplasării la Bruxelles a început cu o vizită la sediul Consiliul European, unde ziariștii au primit date despre modul de funcționare a Consiliului European, fiind vizitat centrul de presă (săli de presă, intrări VIP, studiouri TV/Radio). Ulterior, grupul de ziariști a vizitat sediul Parlamentului European.

În a doua parte a zilei jurnaliștii au participat la Săptămâna Regiunilor, conferință dedicată regiunilor și orașelor din UE. Conferința este cel mai important eveniment anual privind dezvoltarea regională și urbană din UE, care aduce în același loc politicieni, academicieni, experți și cetățeni interesați de politica de coeziune a UE. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: