Google+
Home » Social » Doi tineri mușcați de urs la Zoo Bârlad, după ce au sărit gardul de protecție ca să-și facă selfie cu animalul

Doi tineri mușcați de urs la Zoo Bârlad, după ce au sărit gardul de protecție ca să-și facă selfie cu animalul

de Mihaela NICULESCU

Teribilism periculos! Vizita la Grădina Zoo din Bârlad s-a transformat, ieri, într-un coșmar pentru doi tineri vizitatori. O adolescentă de 17 ani, din Gherghești și un tânăr de 23 de ani, din județul Suceava, au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, ieri, la ora 14.30, după ce au fost mușcați de unul dintre urșii de la Grădina Zoologică.

Reprezentanții spitalului spun că fata prezenta o plagă mușcată la gamba stângă și a fost internată la secția Chirurgie, iar tânărul a fost mușcat de două degete ale mâinii stângi. Ambii au fost vaccinați antirabic, după care tânărul a fost lăsat să plece acasă.

Nu s-ar fi ajuns aici dacă cei doi vizitatori ar fi respectat instrucțiunile afișate în fața fiecărei voliere.

Este regretabil ce s-a întâmplat, dar vina aparține în totalitate celor doi tineri. Au încercat să-și facă selfie-uri, trecând gardul de protecție aflat la un metru de gardul volierei, s-au apropiat foarte mult de urși, iar aceștia au reacționat”, a declarat ing. Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoo din Bârlad.

Grădina Zoologică din Bârlad are în captivitate trei urși. Alături de majoritatea animalelor de aici, urșii reprezintă o atracție pentru vizitatori, mulți dintre aceștia dorind să-și facă poze cu simpaticele, dar imprevizibilele exemplare. Din păcate, uneori, vizitatorii ignoră regulile parcului zoo și din această cauză se produc incidente neplăcute, care se pot solda cu rănirea gravă sau chiar decesul inconștienților care se apropie de animale.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: