Google+
Home » Sport » Echipele de pe podiumul Ligii a IV-a au suferit în weekend

Echipele de pe podiumul Ligii a IV-a au suferit în weekend

Calculele hârtiei au fost iarăși răsturnate duminică, atunci când în mod surprinzător liderul Hușana Huși a cedat în deplasarea de la Vitis Șuletea, echipă care se bate la retrogradare. După ce la pauză tabela era neschimbată, șuletenii au dat lovitura, pentru un șoc posibil decisiv în lupta pentru supremație. De acest rezultat au profitat CSM FC Vaslui și Atletic Vaslui, care au învins totuși mai greu decât ne așteptam.

Diferența de opt locuri în clasament dintre AS Hușana Huși și Vitis Șuletea s-a văzut pe teren, însă șuletenii au fost mai pragmatici. Gazdele au marcat singurul gol al partidei la scurt timp după ce hușenii rataseră un penalty. Hușana Huși a mai avut și alte ocazii importante de-a lungul partidei, mingea refuzând să intre în poartă deși a ajuns inclusiv pe linia porții.

CSM FC Vaslui a învins cu 2 -1 pe ACS Moara Domnească, lanterna roșie a clasamentului, motiv pentru care a urcat iar pe prima poziție. Atletic Club Bârlad a intrat greu în meci cu FC Rapid Brodoc, la pauză rezultatul fiind 1 – 1. Deși au urmat goluri în ambele porți în partea secundă bârlădenii au fost mai incisivi și au reușit încă o dată să obțină toate punctele puse în joc.

Și în celelalte trei meciuri ale etapei au învins favoritele, care astfel arată că pot emite pretenții la podium. FC Vulturești a rămas pe locul patru, după ce a învins cu 1 – 0 pe FC Gârceni și grație victoriei obținute s-a apropiat la doar un punct de podium. De victoria hușenilor au profitat din plin și Flacăra Muntenii de Sus (3 – 1 cu Juventus Fălciu), respectiv Racova Pușcași (3 – 0 cu Sporting Bârlad).

Datorită rezultatelor înregistrate în ultima etapă a Ligii a IV-a nu mai puțin de șase echipe au demonstrat că merită să se califice în play-off și rămâne de văzut doar configurația finală a sezonului regulat, pentru a vedea cine a reușit să prindă un culoar mai ușor în semifinale. Pentru ultimele două locuri de play-off lupta se dă în trei echipe, toate cu același număr de puncte.

CSM FC Vaslui e noul lider din Liga a IV-a, cu 16 puncte. Pe doi se clasează Atletic Club Bârlad, cu 15 puncte. Podiumul e completat de AS Hușana Huși, cu 13 puncte. Urmează trei echipe cu câte 12 puncte: FC Vulturești, Flacăra Muntenii de Sus, respectiv Racova Pușcași. Pe ultimele două locuri de play-off se clasează FC Rapid Brodoc și FC 2007 Gârceni, cu câte 7 puncte. Aceeași zestre o are și Vitis Șuletea, care a rămas sub linie, în ciuda victoriei de senzație cu fostul lider al campionatului. Sporting Bârlad este pe 10, cu două puncte. Urmează Juventus Fălciu, cu 1 punct și ACS Moara Domnească, cu 0 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: