Google+
Home » Sanatate » Explozie a unui cazan de țuică, soldată cu rănirea gravă a unui bătrân din Murgeni

Explozie a unui cazan de țuică, soldată cu rănirea gravă a unui bătrân din Murgeni

Un bătrân de 76 de ani, din Murgeni, a ajuns în stare gravă la spital după ce i-a explodat cazanul cu țuică în față în timp ce-și prepara băutura în ogradă. Echipajul de pe ambulanța chemată la intervenție a solicitat sprijinul unui elicopter SMURD, în condițiile în care victima a suferit arsuri pe 35% din suprafața corpului.

Explozie puternică la o locuință din satul Floreni, suburbie a orașului Murgeni, acolo unde un cazan de țuică a sărit efectiv în aer. Din păcate, suflul exploziei și borhotul din cazan l-au prins în rază și pe cel care se ocupa de trasul rachiului, opărindu-l pe față, piept și mâini. Alertate de zgomot și de strigătele de ajutor ale bărbatului de 76 de ani, rudele au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut ajutorul unui echipaj medical.

La momentul sosirii echipajului medical, victima era conștientă, însă prezenta arsuri de gradul I și II pe 35% din suprafața corpului. În consecință, s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD de la Iași, dar nu era disponibil, fiind plecat la un alt caz”, ne-a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, Mariana Dohotariu.

Preluat de ambulanță, bătrânul a fost transportat la Spitalul de Urgență Bârlad, de unde va fi transferat la o clinică pentru arși din Iași sau București. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: