Google+
Home » Social » O țară întreagă s-a mobilizat în cazul Roxanei, fetița din Vaslui care a stârnit compasiune după ce a mărturisit că și-ar dori o porție de piure cu carne și biscuiți

O țară întreagă s-a mobilizat în cazul Roxanei, fetița din Vaslui care a stârnit compasiune după ce a mărturisit că și-ar dori o porție de piure cu carne și biscuiți

de Cristian PĂTRAȘCU

Cazul Roxanei, micuța de 9 ani din comuna Pușcași care spunea că ar vrea să meargă și ea cu pachete de mâncare la școală, prezentat în urmă cu câteva zile de Pro TV, a reverberat în presa națională stârnind compasiunea românilor. Prima care a intervenit a fost Episcopia Hușilor, care au adus familiei mâncare caldă și bani. Un ieșean a început construcția unei noi case pentru familie, iar sprijinul românilor pentru familia nevoiașă de vasluieni continuă.

“Ceilalți copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiți și niște piure cu carne”, sunt cuvintele Roxanei, o fetiță de 9 ani din comuna vasluiană Pușcași care au stârnit compasiunea unei țări întregi. Difuzat pe 11 octombrie la Știrile Pro TV, cazul familiei de vasluieni în care cei patru copii sufereau de foame, unul abandonând școala din cauza sărăciei, a reverberat în presa națională rămânând în atenția românilor câteva zile la rând.

Prima care a intervenit a fost Episcopia Hușilor, care, chiar a doua zi, la inițiativa Preasfințitului Ignatie, episcopul Hușilor, a trimis la Pușcași, prin părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi mâncarea pe care fata și familia sa și-au dorit-o, ciorbă, clătite, salată, piure cu carne. Episcopul Ignatie le-a trimis și o sumă de bani pentru zilele următoare și a promis ajutor pentru ca fratele Roxanei să-și poată continua studiile. Din cauza sărăciei familiei, el a abandonat cursurile, pentru că familia Pruteanu trăiește cu aproximativ 800 de lei pe lună, bani proveniți din ajutorul social și alocațiile celor cinci copii.

Nu a trecut decât o zi și dinspre Iași au venit alte vești bune. Fundația “Casa Share”, condusă de ieșeanul Bogdan Tănasă, a anunțat pe pagina sa de socializare că va începe, chiar de astăzi, lucrările de construcție pentru o nouă casă a familiei Pruteanu: “Asta înseamnă pentru mine o Sărbătoare: să NU lași un copil flămând! Roxana vroia să mănânce pâine cu piure și biscuiți! O să primească mai mult: o casă nouă până de Crăciun. Așa îl simt eu pe Dumnezeu în sufletul meu!! Luni săpăm fundația la Casa Share 19”.

“Nu mă mai îndur să mănânc… Dacă sunt copiii mici, vezi că mănâncă, se satura și părintele. Eu mi-aș dori un frigider, ca să avem unde pune mâncarea. Nu pot să îmi dau copiii mai departe la școală. E foarte greu. Iau cartofi, fasole, mai puțin carne”, spunea Daniela Pruteanu, mama copiilor, în reportajul celor de la Pro TV.

Ajutorul românilor cu posibilități pentru familia năpăstuită de vasluieni promite să continue, iar acesta poate fi făcut printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul “CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:

Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iași, România, cod poștal 700049.

Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312

Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104

Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.

PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com

Număr de telefon: 0040757451919.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: