Home / Social / Pensionarii din județ nu sunt solidari cu protestatarii din Capitală. ”Nu susținem ieșitul în stradă”

Pensionarii din județ nu sunt solidari cu protestatarii din Capitală. ”Nu susținem ieșitul în stradă”

Pensionarii din județul nostru, cel puțin cei care fac parte din sindicatul condus de Ioan Stamate, nu-și susțin ”colegii” care protestează, periodic, în București nemulțumiți că, în proiectul Legii pensiilor aflat în dezbatere publică, valoarea punctului de pensie nu este de 45% din salariul mediu brut. Însă, și pensionarii vasluieni au o problemă, cea a pensiilor speciale, care, în opinia lor, sunt mult prea mari în raport cu cele de asigurări sociale.

Ieșitul în stradă nu este văzut ca pe o soluție de către pensionarii din județul nostru pentru creșterea venitului acordat de stat. Nici măcar protestul de acum câteva zile din fața Guvernului nu le-a mobilizat și nici sensibilizat pe persoanele de vârsta a treia care au ieșit din câmpul muncii în județ.

În general, dacă se duc la îndeplinire promisiunile făcute și crește periodic valoarea punctului de pensie, nu văd motivele de nemulțumire. Eu cred că pensionarii ies mult mai bine cu aceste majorări decât prin stabilirea punctului de pensie la 45% din valoarea salariului mediu brut pe țară. De aceea, nu susținem ieșitul în stradă. Nu trebuie chiar să o ținem numai într-un protest”, ne-a declarat președintele Alianței Județene ”Solidaritatea Pensionarilor” Vaslui, Ioan Stamate.

În schimb, liderul pensionarilor vasluieni ar avea o nemulțumire: ”Foarte mulți bani se duc pe pensiile speciale. Ei zic că au fondul propriu și că nu ar fi din fondul public. Dar, întreb eu, au cumva o fabrică de bani? Deci asta ar fi adevărata problemă, cea a pensiilor speciale”.

Sindicatul condus de Stamate are la nivelul județului Vaslui aproximativ 20.000 de membri în mai bine de jumătate dintre comune. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sectorul zootehnic din județul Vaslui este în pragul falimentului

de Dănuț CIOBANU Crescătorii de ...

Șanse de angajare mai mici și discriminare la locul de muncă pentru bolnavii de cancer din județul Vaslui

Pe lângă problemele medicale și ...

Negocieri politice pentru împărțirea ultimilor bani din fondul la dispoziția CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consilierii din ...

%d blogeri au apreciat: