Google+
Home » Administratie » Primarul Pavăl țintește și mai sus: a cerut autostradă prin Vaslui

Primarul Pavăl țintește și mai sus: a cerut autostradă prin Vaslui

Primarul municipiului Vaslui a spus că, în discuțiile de la ADR Nord-Est, între autostrada prin Iași sau cea prin Galați, a propus varianta de mijloc: prin Vaslui. Edilul a completat că o autostradă la 70 de kilometri de Vaslui ar crea oportunități pentru oraș.

“Au fost nenumărate discuții la ședințele Agenției de Dezvoltare Nord-Est. Cei din Iași propuneau autostrada pe la Ungheni, iar cei din sud pe la Galați. Și i-am lăsat să vorbească, iar la final le-am propus: “De ce să nu aprobăm varianta de mijloc: autostrada pe la Vaslui?”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, care a completat că investiția într-o autostradă care să treacă prin cea mai defavorizată zonă a țării, Moldova, este vitală pentru dezvoltarea și viitorul acestei regiuni.

“Nu ar fi o problemă ca la 70-80 de kilometri să avem o autostradă”, a mai spus Pavăl, care a arătat că este favorabil unui astfel de coridor rutier care să unească Ardealul de Moldova prin Neamț și Iași. “Să se facă ori prin Iași, ori prin Galați, numai să se facă”, a spus primarul.

“Toți investitorii întreabă înainte de toate unde te situezi, pe unde să treacă, cum să ajungă”, a mai spus Pavăl, completând să oricare dintre variantele discutate ar fi adoptată, aceasta ar aduce noi oportunități de dezvoltare inclusiv pentru municipiul Vaslui. (Cristian PĂTRAȘCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: