Home / Sport / Rugbyștii bârlădeni au egalat liderul în Divizia Națională de Seniori

Rugbyștii bârlădeni au egalat liderul în Divizia Națională de Seniori

Rugby Club (RC) Bârlad a reușit o nouă victorie în Divizia Națională de Seniori (DNS), scor 28 – 20, în deplasare la RC Grivița București, la capătul unui meci extrem de disputat. Rezultatul a adus formația bârlădeană la egalitate cu prima clasată, CS Năvodari. Menționăm că are totuși un meci în plus disputat față de aceasta.

Scorul a fluctuat constant, cele două echipe preluând conducerea pe rând. Dacă la pauză bârlădenii aveau 14 – 5, debutul părții secunde a adus răsturnarea scorului, RC Grivița conducând cu 15 – 14. La capătul unui duel încrâncenat câștig de cauză au avut bârlădenii, care au fost mai conectați la meci.

“Echipa a jucat foarte bine, a fost un joc extraordinar, de angajament. Am obținut victoria pentru că băieții au respectat întocmai indicațiile tactice primite de la antrenorul secund. S-a jucat deschis, foarte mult la mână și am făcut un joc spectaculos, care a încântat publicul. I-am felicitat pe băieți, pentru că s-au pregătit frumos. Nu ne îmbătăm însă cu această victorie. Mai avem de muncă, pentru a ne atinge obiectivul, tratăm cu seriozitate fiecare meci, parcurgem acest traseu etapă cu etapă”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, antrenorul principal al RC Bârlad

Bârlădenii vor sta etapa următoare, pentru că aveau meci cu Sportul Studențesc, echipă retrasă din competiție. Va urma apoi derby-ul Grupei Centru Sud din DNS, când RC Bârlad va da piept cu prima clasată, CS Năvodari.

“Avem două săptămâni la dispoziție să pregătim cât mai bine acest meci. Vom încerca să îi învingem, pentru că și ei pot greși, nu sunt invincibili. Pentru asta va trebui să fim totuși în cea mai bună formă. Este o echipă foarte bună, cea mai bine cotată din campionat”, ne-a mai spus Harnagea.

Rugby Club Bârlad este pe locul doi în Grupa Centru Sud a DNS, cu 10 puncte după două partide disputate. Bârlădenii au reușit să obțină maxim de puncte, cucerind de fiecare dată punctul bonus. Nu a reușit să urce pe prima poziție datorită faptului că echipa CS Năvodari, cu același număr de puncte, are un esaveraj mai bun. Un fapt inedit îl reprezintă faptul că totuși bârlădenii au marcat mai multe puncte, 87 față de 76. Rămâne de văzut cum se vor descurca în partida directă cu prima clasată, împotriva căreia s-au marcat totuși doar 8 puncte.

În faza următoare a competiției se califică primele trei echipe din cele două serii ale DNS. În acest moment echipele de pe locurile trei, patru din seria bârlădenilor au 0 puncte. Totuși RCM Galați are doar un meci disputat, față de trei ale RC Bârlad, în timp ce RC Griviță București are doar două meciuri disputate. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: