Home / Social / Cine a furat patul din fața blocului?

Cine a furat patul din fața blocului?

Aveți mare grijă ce lucruri scoateți afară din casă atunci cȃnd văruiți în apartament! Neatenția de cȃteva momente și ″bună-voința″ vecinilor, care se înghesuie să dea de pomană bunurile altora, sunt mană cerească pentru străini. A pățit-o, săptămȃna trecută, o bȃrlădeancă de la blocul 3, de pe Bulevardul Epureanu, care a rămas și fără un pat dublu și fără două saltele.

Un vechi proverb romȃnesc spune că ″norocul unuia e ghinionul altuia″, iar o zicală neaoșă amintește că ″lucrul furat nu încălzește″. Pățania unei femei din Bȃrlad confirmă proverbul, dar bunul care îi lipsește, un pat alb, dublu, cu tot cu saltele, îi va încălzi cu siguranță pe noii proprietari, mai ales acum, în prag de iarnă.

Povestea patului luat din fața blocului 3 este una care nu le face cinste bȃrlădenilor care se dau buni vecini, cunoscători în toate, nici celor care își însușesc cu prea mare lejeritate bunurile altora, fără ca acestea să fie date cu lumȃnarea aferentă, de bogdaproste, așa cum învață credința ortodoxă.

Ziua în amiaza mare, chiar de vis-a-vis de sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Bȃrlad, a dispărut un pat. A fost luat cu bună știință, și nu furat, așa cum spune chiar proprietara lui de drept, care recunoaște că neînțelegerea a plecat de la un vecin convins că lucrurile scoase pe scara blocului sau în fața scării sunt numai bune de aruncat.

Cei cărora patul alb și saltelele care îl însoțeau le-au făcut cu ochiul nici n-au mai stat pe gȃnduri la o asemenea căpătuială, venită chiar înainte de sezonul friguros, astfel că n-au catadicsit să întrebe dacă bunul aparține vecinului plin de bună-voință, sau dacă e al altcuiva. Nu se știe nici dacă au mulțumit pentru pomană, ci doar că s-au făcut nevăzuți cu tot cu patul dublu.

Nici măcar anunțul lipit pe un stȃlp din apropiere, anunț în care proprietara de drept revendică patul și le transmite celor care l-au luat că pot primi în schimb ceva mult mai valoros, nu i-a făcut să se gȃndească la ce au furat.

Bȃrlădeanca rămasă fără pat spune că mobilierul nu avea cine știe ce valoare materială, ci una sentimentală, așa că nu a fost de acord să fie despăgubită de vecinul care a avut mȃnă largă cu bunurile ei.

Mai mult, femeia speră că persoanele care i-au luat patul și saltelele vor avea gȃnd bun să le returneze, pentru că roata se întoarce și norocul se sparge.

Deși pare coborȃtă din piesele de teatru absurd, pățania de pe Bulevardul Epureanu le-a dat de înțeles celor care locuiesc în zonă că trebuie să fie mult mai vigilenți atunci cȃnd își lasă bunurile nesupravegheate, chiar și pentru cȃteva zeci de minute. Cȃt despre siguranța oferită de vecini, puțini au noroc de unii cu adevărat bine-voitori, care nu-și bagă nasul unde nu le fierbe oala! (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: