Home / Social / Drumul în băltoacele căruia localnicii au ieșit să pescuiască în batjocură va fi reabilitat

Drumul în băltoacele căruia localnicii au ieșit să pescuiască în batjocură va fi reabilitat

După o mulțime de sesizări Consiliul Județean va începe lucrările de reabilitare la DJ 247 ce leagă Codăești de Tăcuta. Se prefigurează ca acestea să fie finalizate vara viitoare. Există finanțare, iar acum a fost desemnat proiectantul și executantul lucrărilor.

Cristian PĂTRAȘCU

În urmă cu ceva timp, cei din Codăești și Tăcuta pescuiau într-un gest demonstrativ și ironic pe DJ 247 pentru a le arăta autorităților în ce stare se află acesta și că necesită intervenția urgentă. Mai târziu, șoferii din cele două localități au improvizat un protest formând o coloană peste peste un kilometru și blocând circulația.

Ciprian Trifan

Finațarea pentru reabilitarea drumului există încă de anul trecut, aproape 13,5 milioane lei prin PNDL II, dar a durat aproape un an pentru ca procedurile pentru începerea lucrărilor să fie finalizate. Acum s-au finalizat și licitațiile pentru desemnarea firmei de construcții care va face proiectarea și execuția lucrărilor și care, deja s-a apucat de întocmirea proiectului, conform caietului de sarcini, și a fost deschisă licitația pentru desemnarea dirigintelui de șantier.

“Până la finalizarea acestei ultime licitații, sperăm că vom avea gata și proiectul. Înainte de a-l trimite la autoritatea de management, vom discuta pe marginea proiectului atât cu constructorul, cât și cu primarii celor două comune, cei mai în măsură să ne sesizeze eventualele probleme sau nevoi specifice. Apoi, după avizarea proiectului, vom da ordinul de începere a lucrărilor, care vor demara anul viitor imediat ce vremea o va permite, astfel ca, cel târziu la sfârșitul verii, să se poată circula în condiții civilizate pe acel drum județean”, ne-a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

DJ 247 Codăești – Focșasca va fi reabilitat pe o porțiune de 8,136 kilometri, cu realizarea de acostamente de 0,75 m fiecare, precum și șanțuri și rigole din beton.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: