Home / Sanatate / Emisiunea “Vaslui stie de Hepatita C”, miercuri, în direct la TVR Iasi

Emisiunea “Vaslui stie de Hepatita C”, miercuri, în direct la TVR Iasi

Campania “Moldova stie de Hepatita C” continuă la Vaslui. Studioul teritorial TVR Iasi va transmite mâine, 17 octombrie, în direct, la ora 19.00, emisiunea – eveniment “Vaslui stie de Hepatita C”, pe segmentul orar al cunoscutei “Actual Regional”.
Invitații realizatorului emisiunii, Claudia Dănăilă, vor fi dr. Otilia Bălănescu, medic primar șef secție la Spitalul Județean Vaslui, Secția Boli Infecțioase, dr. Roxana Chiruță, medic de familie si dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iasi.
Telespectatorii vor putea adresa invitaților întrebări în direct, la numărul de telefon 0232.209.035, dar si cu ajutorul mesajelor trimise pe pagina oficială Facebook a TVR Iasi, care va difuza, de asemenea, emisiunea.
Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum si de faptul ca investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100%. În aceeași ordine de idei, telespectatorilor li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C si faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratament.
O altă dezbatere live cu tema “Vaslui știe de Hepatita C” va avea loc la data de 22 octombrie 2018, si va fi difuzată de la ora 15.00 pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi renumiți specialiști in domeniu din județul Vaslui, vor raspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.
România detine primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.
Județul Vaslui ocupă un nedorit loc III al prevalenței în Moldova, cu un procent situat peste valoarea regională: 4,95%.
Asociația pentru Dezvoltare Sustenabilă în Sănătate

About Mihai Vasile

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: