Home / Sport / În weekend a avut loc la Huși prima etapă a proiectului “Handbalul în Școlile de la Sate Vaslui 2018”

În weekend a avut loc la Huși prima etapă a proiectului “Handbalul în Școlile de la Sate Vaslui 2018”

Asociația Județeană de Handbal (AJH) Vaslui împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vaslui și LPS Vaslui, beneficiarul finalității acestui proiect, au demarat zilele trecute tradiționala competiție “Handbalul în școlile de la sate”, ediție jubiliară: “Centenarul Marii Uniri”. Acest proiect, derulat în perioada 26.09.2018 – 10.12. 2018 este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Tineret și Sport.

“Handbalul în Școlile de la Sate Vaslui 2018” are ca scop marcarea Centenarului Marii Uniri, popularizarea jocului de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui.

Sâmbătă și duminică s-a derulat la Colegiul Național “Cuza Vodă” din Huși prima etapă a proiectului, când s-au reunit echipe de la Școala Gimnazială nr. 1 Averești (pregătită de profesor Mihai Diaconu), Liceul Tehnologic “Petru Rareș” Vetrișoaia, (antrenor profesor Ionel Drangoi), Școala Gimnazială “Anastasie Fătu” Berezeni (pregătită de profesor Ionel Drangoi) și Școala Gimnazială “Ioan Dănăilă” Ghermănești (antrenor profesor Gabriel Cazan).

La această competiție au participat elevi ai claselor V-VIII, fete și băieți născuți în 2004 și mai tineri. S-au desfășurat jocuri viu disputate la care echipele angrenate în joc au fost susținute de proprii suporteri, dar și de ceilalți competitori. Au fost selecționați de către profesorii de la LPS Vaslui, nouă băieți și 14 fete care vor participa la etapa finală din 08 – 09.12.2018. Jocurile au fost arbitrate de elevii sportivi Rareș Anton și Radu Hordilă de la LPS Vaslui.
Următoarea etapă se va desfășura duminică, la Liceul Tehnologic Murgeni. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: