Home / Sanatate / O creșă cu 72 de locuri, primul proiect concret din incinta fostei unități militare din Vaslui

O creșă cu 72 de locuri, primul proiect concret din incinta fostei unități militare din Vaslui

O creșă cu 72 de locuri este primul obiectiv ce va fi realizat în incinta fostei unități militare din Vaslui, în urma preluării acesteia de către autoritățile locale. Deocamdată, nu se cunoaște când anume vor începe lucrările, în condițiile în care finanțarea proiectului se va face prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4.

O primă investiție ce va fi realizată de municipalitatea vasluiană în incinta fostei unități militare este o creșă cu 72 de locuri. Proiectul este considerat o prioritate de către autorități, în condițiile în care, niciodată în existența orașului, nu a existat o astfel de unitate în zona de nord, mai precis în Cartierul 13 Decembrie.

Avem foarte multe solicitări din partea populației în acea zonă și de aceea am considerat că se impune construirea unei creșe, mai ales că acum dispunem de terenul necesar. Studiul de fezabilitate a fost întocmit, iar valoarea investiției se ridică la aproape 900.000 de euro”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Finanțarea pentru realizarea creșei se va asigura din cele aproape 28 de milioane de euro de care municipiul Vaslui va beneficia prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4, în exercițiul financiar 2014-2020.

La ora actuală, Vasluiul are trei creșe, cu o capacitate de 130 de locuri, în zona bazarului din municipiu, în spatele protoieriei și în zona gării. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: