Home / Justitie / Seminar strict secret organizat de Serviciul Județean Anticorupție și ANI cu șefii de instituții publice

Seminar strict secret organizat de Serviciul Județean Anticorupție și ANI cu șefii de instituții publice

Serviciul Județean Anticorupție Vaslui a organizat o nouă întâlnire secretă cu șefii de instituții publice și angajații Instituției Prefectului la care presa nu a avut acces, deși materialele prezentate, așa după se arată într-un comunicat al Prefecturii, au fost despre ”colaborarea instituției cu organizațiile neguvernamentale și alte instituții în domeniul proiectelor educative, dar și care este rolul managerului în prevenirea corupției”. De asemenea, un inspector de integritate de la ANI s-a băgat în seamă și le-a explicat ”invitaților” cum să completeze declarațiile de avere și interese pentru a nu avea probleme.

Anticorupția este în continuare un subiect tabu în județul nostru tocmai pentru instituțiile care îl gestionează. Altfel nu se explică secretomania cu care se desfășoară întâlnirile pe care le au factorii de răspundere în domeniu cu șefii de servicii deconcentrate și angajații Prefecturii Vaslui. O astfel de ședință, intitulată pompos ”Integritatea în funcția publică”, a avut loc, luni, în Sala Mare a Palatului Administrativ, de la care presa puțină care a dorit să participe a fost poftită politicos afară, cu promisiunea unui comunicat și a unor fotografii.

Într-adevăr, acea informare de presă a venit și din care am aflat cu stupoare că s-a prezentat ”un material cu privire la colaborarea instituției cu organizațiile neguvernamentale și alte instituții în domeniul proiectelor educative, dar și care este rolul managerului în prevenirea corupției”.

Și, totuși, ce ar fi secret în acest ”material”? Poate ne explică șefii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) care, până acum, în ultimii ani, nu au avut niciun comunicat de presă cu vreo mare realizare în plan profesional. Sau poate că nu mai avem corupție în instituțiile din județ tocmai în urma acestor ”seminarii” organizate în secret și în care se prezintă strategii ce ulterior sunt bine puse în aplicare de șefii instituților deconcentrate. Poate domnii de la SJA Vaslui vor transmite din experiența lor și șefilor de la București ”cheia succesului” să scăpăm odată de corupția din instituțiile publice din România.

Tot o chestiune ”secretă” au fost și sfaturile inspectorului din cadrul Agenției Naționale de Integritate (ANI) prezent la același ”seminar”. Care au fost chestiunile pe care presa nu trebuia să le afle? ”Conflictul de interese și incompatibilitățile”, precum și ”modul de completare a declarațiilor de avere și de interese, unde au fost întâmpinate o serie de probleme în completarea lor”, după cum se arată în comunicatul de presă, sunt subiectele de care nu trebuie să afle opinia publică, cea care îi plătește tocmai pe cei de la ANI, precum și pe angajații din instituțiile de stat participante la instruire. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

A încercat să iasă din România cu pașaportul fratelui său

Polițiștii de frontieră vasluieni au ...

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

%d blogeri au apreciat: