Google+
Home » Administratie » Două noi sensuri giratorii la Bârlad

Două noi sensuri giratorii la Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

În aproximativ o săptămână, la Bârlad vor apărea două noi sensuri giratorii: unul în intersecția străzilor Vasile Lupu cu Nicolae Iorga (în apropierea clădirii Poliției Bârlad), iar un altul, la Gura Leului (intersecția Bulevardului Primăverii cu strada Lirei).

Lucrările au început ieri (16 octombrie), când echipele de la SC REISER SA Bârlad, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Bârlad și ai Poliției rutiere, au trasat perimetrele aferente viitoarelor marcaje stradale.

Realizarea celor două sensuri giratorii a fost aprobată de consilierii locali bârlădeni în ședința din septembrie, costurile estimate fiind de 169.000 lei. Potrivit documentației tehnice, sensul circular de la Gura Leului (87.000 lei) va avea un diametru de 12 metri. Va fi încadrat de borduri din beton, iar în mijloc va fi amenajat un spațiu verde.

Cel de lângă Poliție va fi ceva mai mic, de doar nouă metri diametru, valoarea estimată fiind de 82.000 lei.

Ambele lucrări sunt executate de REISER SA, firma Consiliului Local Bârlad.

”Astăzi (ieri – n.r.) am demarat operațiunea de trasare a celor două sensuri. Sperăm ca vremea să permită să finalizăm marcajele cât mai repede posibil. Apreciem ca într-o săptămână – două, sensurile giratorii să intre deplin în peisajul circulației rutiere bârlădene”, a declarat, pentru Est News, Adriana Ursu, directorul REISER Bârlad.

Proiectul se bucură de rapiditate în derulare întrucât nu a necesitat decât voința și resursele financiare locale, acestea din urmă neimplicând o presiune de nesuportat asupra bugetului local.

Asta, spre deosebire de cele trei mari sensuri giratorii necesare pe Bulevardul Republicii, ale căror realizare nu depinde de municipalitatea locală decât la nivel de reprezentare și convingere în fața Ministerului Transporturilor, cel care aprobă și finanțează.

Dintre cele trei sensuri giratorii pentru care s-au făcut demersuri de către autoritățile locale, doar cel de la Cerbul de Aur și cel din intersecția cu Popa Șapcă au primit aprobare de la minister. Sensul giratoriu pe care Primăria Bârlad ar fi vrut să-l realizeze în intersecția Republicii cu strada Marcel Guguianu, fostă Transilvaniei (lângă clădirea veche a BCR) nu a primit finanțare, investiția urmând a fi readusă în discuție anul viitor.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: