Home / Administratie / Investiții în infrastructura rutieră, trecute pe finanțare europeană
Ciprian Trifan

Investiții în infrastructura rutieră, trecute pe finanțare europeană

La sfârșitul acestei săptămâni, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va fi convocat în ședință extraordinară pentru modificarea și completarea unor hotărâri privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici a două obiective de investiții. Este vorba despre proiectul “Reabilitare și modernizare DJ 244I: Murgeni (DN 24 A), Sărățeni – Mălușteni – DC 67” și proiectul “Reabilitare și modernizare DJ 245 E: DN 24 Bulboaca – Zizinca, Deleni – Moreni – DJ 245 L Costești”.

Proiectele au fost depuse în cursul acestui an la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est, în cadrul apelului lansat pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Apelul vizează creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane prin modernizarea drumurilor județene. Apelul se adresează proiectelor de infrastructură rutieră de transport, începute din alte surse de finanțare și care nu sunt finalizate la data depunerii cererii pentru finanțare.

“Noi am depus primul proiect în parteneriat cu orașul Murgeni și comuna Mălușteni și al doilea proiect în parteneriat cu comuna Deleni. Ambele proiecte au fost depuse la ADR Nord Est în cursul lunii septembrie 2018. Proiectele sunt acum în evaluare și ni se mai solicită o serie de clarificări și completări în ceea ce privește indicatorii tehnico-economici ai proiectelor. Noi am investit în aceste lucrări sume de bani de la bugetul local. Dacă cele două proiecte pe infrastructură vor fi aprobate și se va obține finanțare europeană, se vor rambursa niște fonduri care vor putea fi orientate spre alte investiții. Sumele investite de noi sunt de circa 100 miliarde de lei vechi, bani care vor putea fi rambursați bugetului local”, a explicat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: