Google+
Home » Sport » Patru rugbyști bârlădeni în lotul României A, care va înfrunta Kenya

Patru rugbyști bârlădeni în lotul României A, care va înfrunta Kenya

Nu mai puțin de patru rugbyști formați la Bârlad se regăsesc în lotul cu care România A, selecționata secundă, va aborda meciul de pregătire cu Kenya, care va avea loc pe 3 noiembrie la București, pe stadionul de rugby din cadrul Complexului Sportiv Ghencea, de la ora 14:00.

Adversara barlădenilor urmează să participe la turneul de recalificare la Cupa Mondială de Rugby din 2019, ce va avea loc la Paris în luna noiembrie.

Pentru această partidă, staff-ul tehnic format din Thomas Lièvremont -manager lot rugby XV, Danie de Villiers, antrenor principal și Dănuț Dumbravă, antrenor secund au stabilit un loc de 33 de jucători. Dintre aceștia, 11 provin de la CSA Steaua, liderul la zi al SuperLigii CEC Bank, 9 de la CSM București, 9 de la Timișoara Saracens, 3 de la CSM Știința Baia Mare și unul de la Universitatea Cluj.

„Pentru acest meci cu Kenya, staff-ul tehnic are două obiective. În primul rând, va fi un meci pentru care nu vom avea la dispoziție jucătorii din Franța și astfel va fi o bună oportunitate pentru noi să îi vedem pe jucătorii din campionatul intern, să îi testăm și pe cei tineri pentru că vom avea un mix interesant de jucători cu experiență și unii care pot face în curând pasul la echipa națională. Pentru aceștia, jucătorii tineri, va fi o bună oportunitate să se familiarizeze cu cerințele echipei naționale și să se obișnuiască cu presiunea unei partide cu miză internațională. Este extrem de important că vom avea această partidă de pregătire înaintea unui meci esențial cum este cel cu Portugalia pentru că este un prilej bun pentru staff să implementeze structurile noi de joc, grupurile pe care le vom folosi în planul de joc, ceea ce reprezintă de altfel și al doilea obiectiv, familiarizarea jucătoriilor cu ceea ce România dorește să joace”, a declarat Danie de Villiers, antrenor al României A.

Reunirea lotului va avea loc pe 28 octombrie, ora 18:00, la sediul Federației Române de Rugby din Bulevardul Mărăști, nr.18-20.

Jucătorii convocați pentru România A:

PILIERI: Alexandru Savin (CSM București), Alexandru Gordas (CSM București), Vasile Bălan (CSM București), Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), Laurențiu Nica (Universitatea Cluj)

TALONEURI: Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Florin Bardașu (CSM București)

LINIA A II-a: Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens),Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), Bogdan Doroftei (CSA Steaua), Marcel Rusu (CSA Steaua), Mtya Dumani (CSM Știința Baia Mare)

LINIA A III-a: Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), Vlad Neculau (Timișoara Saracens),Damian Strătilă (CSA Steaua), Moyake Kuselo (CSA Steaua), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București)

MIJLOCAȘ LA GRĂMADĂ:Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM București), Valentin Calafeteanu (CSM București)

MIJLOCAȘ LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Robert Neagu (CSA Steaua)

CENTRI: Tangimana Fonovai (CSM București), Florin Vlaicu (CSM București), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens)

FUNDAȘ: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Marius Simionescu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua) (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: