Home / Justitie / Trei braconieri prinși de polițiștii de frontieră vasluieni

Trei braconieri prinși de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au prins trei bărbați care braconau.

Duminică seară, în jurul orelor 19.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat, pe raza localității Bumbăta, comuna Vetrișoaia, un autovehicul care se deplasa cu luminile stinse. Au interceptata autovehiculul și au legitimat persoanele, stabilind că acesta era condus de cetățeanul român M. C., în vârstă de 44 de ani, care era însoțit de F. C. și M. L., cetățeni români, ambii în vârstă de 31 de ani. La verificarea sumară a autovehiculului polițiștii au observat pe bancheta din spate patru arme de vânătoare. Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat că au fost la vânătoare și că nu au împușcat nimic.

În momentul în care polițiștii au solicitat prezentarea autorizației de vânătoare și a permiselor de membru vânător, a permiselor de port armă și talon/certificat, cei trei bărbați au motivat că nu au respectivele documente asupra lor, fapt pentru care au fost conduși, împreună cu autovehiculul la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit pe lângă cele patru arme de vânătoare, 129 cartușe de vânătoare, un iepure (ascuns într-o haină de vânătoare) și o vulpe – ambele animale moarte prin împușcare.

De asemenea, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că F. C. și M. L. au autorizație de vânătoare valabilă pe fondul de vânătoare Pojorăni pentru recoltarea mai multor specii de vânat, printre care și vulpi, dar nu și iepuri, în timp ce M. C. nu a putut prezenta un document valabil care să-i ateste dreptul de a vâna.

Cu privire la cele constatate, cei trei au declarat că au vrut să testeze una din arme, efectuând mai multe trageri cu ea asupra unei vulpi aflate la o distanță de 50 metri. În momentul în care s-au apropiat să ridice vânatul, au constatat că lângă vulpe se află și un iepure, mort tot prin împușcare. Astfel, F. C. a ridicat cele două animale vânate și le-a introdus în bena autovehiculului marca Honda. Cei trei bărbați au fost informați că vor fi cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj (F. C.), complicitate la infractiunea de braconaj (M. L.) și transportul vânatului găsit împușcat ori tranșat în teren (M. C.). Dosarul a fost înaintat prin unitatea de parchet catre I.P.J. Vaslui, Serviciul A.E.S.P., spre competentă soluționare”, a declarat subcomisar de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: