Google+
Home » Administratie » Autoritățile județene iau măsuri pentru a nu fi surprinse de iarnă

Autoritățile județene iau măsuri pentru a nu fi surprinse de iarnă

Consiliul Județean Vaslui declanșează pregătirile pentru anotimpul rece. Săptămâna viitoare se va întruni comandamentul județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire. Se vor analiza stocurile de material antiderapant, starea parcului auto etc. În programul de deszăpezire vor colabora și Prefectura Vaslui, Poliția Rutieră și alte instituții.

Săptămâna viitoare va avea loc prima ședință de lucru a comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019. Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, este președintele comandamentului județean, din care mai fac parte membri ai Direcției Tehnice, Direcției Economice și ai SC Lucrări Drumuri și Poduri.

În cadrul ședinței se va analiza situația la zi în ceea ce privește pregătirile pentru anotimpul rece, se vor completa și comanda cantitățile necesare de material antiderapant, se va face un inventar al utilajelor specializate pentru deszăpezire și mijloacelor de transport disponibile.

„Îmi doresc ca după această întâlnire să constatăm stocurile pe care le deținem și cele necesare. Vom avea un dialog și cu ceilalți factori care sunt implicați în activitățile de deszăpezire cum ar fi Poliția Rutieră, Prefectura Vaslui și alte instituții cu competență. Vom avea o discuție și cu reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică și cei de la Ambulanță, pentru a ști unde trebuie să intervenim în mod imperios în ajutorul persoanelor care au probleme de sănătate”, a spus Ciprian Trifan.

Comandamentul județean va monitoriza lucrările de deszăpezire pe cei aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri județene. Anul trecut, la nivelul județului Vaslui s-au cheltuit circa 15 miliarde de lei vechi pentru aceste lucrări.

La fel ca în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de deszăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

„Toate drumurile județene sunt o prioritate pentru noi. În acest an, avem avantajul că o parte din drumuri au fost asfaltate și nu mai sunt din piatră. Acest lucru va îmbunătăți modul de desfășurare al lucrărilor de deszăpezire și vom putea fi cât mai eficienți”, a mai spus Ciprian Trifan. (Dănuț Ciobanu )

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: