Google+
Home » Sanatate » Bârlădeancă în comă, după ce a băut antigel

Bârlădeancă în comă, după ce a băut antigel

O femeie în vârstă de 41 de ani, din Bârlad, a ajuns astăzi în stare foarte gravă la Spitalul “C. I. Parhon” din Iași, după ce a băut din greșeală un pahar cu antigel, prognosticul medicilor fiind unul rezervat.

“Pacienta în vârstă de 41 de ani a fost adusă la Compartimentul de Primiri Urgențe din Bârlad după ce familia a declarat ingestia accidentală a 200 de mililitri de antigel. Pacienta s-a prezentat cu greață, vărsături, ulterior a intrat în comă profundă. A fost trimisă la Spitalul Parhon pentru efectuarea hemodializei și tratamentului curativ în această situație. În prezent ea este în secția de terapie intensivă a spitalului nostru, cu stare generală gravă. Am efectuat o ședință de dializă. În funcție de evoluția din următoarele ore ar putea exista șanse de ameliorare, dacă pacienta își recapătă starea de conștiență și iese din comă”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului “C. I. Parhon”,

Medicul a spus că astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite, recomandând populației să fie atentă la ceea ce scrie pe ambalajul diverselor lichide.

“Din păcate astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite. Ele sunt mai frecvente în zona noastră din cauza temperaturilor scăzute pe parcursul anotimpului rece și utilizării antigelului în mod obișnuit la mașini, dar și depozitării lor în bucătării sau lângă sticlele cu suc sau alcool. Acest lucru este un risc pentru persoanele care din greșeală confundă aceste recipiente. Consecințele sunt destul de grave și imediate. Dacă nu ajunge la spital în cât mai scurt timp de la ingestia etilenglicolului (antigel – n.r.), pacientul poate să moară”, a declarat dr. Nistor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: