Google+
Home » Sport » FC Ghergheleu se desprinde de pluton și se anunță a fi prima candidată serioasă la semifinalele Ligii a V-a

FC Ghergheleu se desprinde de pluton și se anunță a fi prima candidată serioasă la semifinalele Ligii a V-a

Rezultatele înregistrate până acum în Liga a V-a de fotbal anunță o luptă dură pentru promovare, fiecare serie având mai multe pretendente serioase. FC Ghergheleu, din seria Vaslui Est, este singura echipă care s-a desprins de următoarele echipe, după victoria din weekend ajungând la cinci puncte peste ocupanta punctului doi și cu șase mai mult decât ultima echipă de pe podium. În celelalte serii diferența dintre ocupantele locurilor unu și trei este de doar două, respectiv trei puncte.

FC Ghergheleu a învins în etapa a patra pe FC 2000 Lipovăț și a reușit să rămână pe fotoliul de lider datorită înfrângerii drastice suferite de Avântul Solești din deplasarea de la Viitorul Văleni, scor 5 – 1. De aceste rezultate a beneficiat și Victoria Muntenii de Jos, care datorită victoriei obținute, scor 4 – 1 cu Avântul Codăești, a urcat pe podium.

FC Ghergheleu e lider în seria Vaslui Est, cu 12 puncte, urmată de Victoria Muntenii de Jos, cu 7 puncte. Urmează Viitorul Văleni și Avântul Solești, ambele cu șase puncte. Pe cinci se clasează SC 2000 Lipovăț cu patru puncte. Ultima clasată, Avântul Codăești, are 0 puncte.

Seria Huși – Bârlad a dat cel mai spectaculos meci al etapei, derby-ul locurilor doi și trei. Unirea Alexandru Vlahuță a pierdut în fața celor de la FC Pogănești, însă meciul a fost extrem de disputat. Deși oaspeții aveau la pauză 5 – 1 au trăit periculos în partea secundă, când au primit nu mai puțin trei goluri. Au mai marcat totuși odată, scor final 4 – 6. Astfel cele două echipe au făcut rocada și FC Pogănești a urcat pe doi. A fost și etapa liderului, cei de la Crețești profitând de rezultatul înregistrat și luând un avans ușor. Dacă înaintea etapei a patra era la egalitate cu ocupanta locului doi victoria cu Avântul Băcani, scor 2 – 1, a dus-o la două puncte peste următoarea clasată. Viitorul Vetrișoaia a ratat ocazia de a urca pe podium, reușind doar o remiză cu Multim Perieni, scor 1 – 1.

În fruntea clasamentului seriei Huși – Bârlad este FC Crețești, cu 9 puncte. Urmează FC Pogănești, cu 7 puncte. Completează podiumul Unirea Alexandru Vlahuță, cu 6 puncte. Urmează Viitorul Vetrișoaia și Olimpia Stănilești, ambele cu patru puncte. Avântul Băcani a rămas pe șasem cu 3 puncte. Lanterna roșie Multim Perieni are 1 puncte.

În seria Vaslui Vest nu au avut loc surprize. Inter Sport Vaslui a învins pe FC Gloria Todirești, scor 6 – 1 și e lider datorită golaverajului superior. Unirea Negrești e pe doi, însă cu același număr de puncte, datorită victoriei înregistrate, scor 2 – 0 cu Vulturul Bălteni. Avântul Zăpodeni a profitat de oboseala celor de la Todirești, care au fost nevoiți să joace la scurt timp două partide și au învins cu 2 – 0 , motiv pentru care a rămas și ea pe podium.

Viitorul Rebricea a învins lanterna roșie Voința Ștefan cel Mare, scor 5 – 1 și rămâne în cărți pentru podium, mai ales că are o restanță.

Pe primele două locuri în seria Vaslui Est sunt Inter Sport Vaslui și Unirea Negrești, cu câte 9 puncte. Completează podiumul Avântul Zăpodeni, cu 7 puncte. Pe patru se clasează Viitorul Rebricea, cu 6 puncte. Urmează Vulturul Bălteni, cu 4 puncte. În subsolul clasamentului sunt FC Gloria Todirești și Voința Ștefan cel Mare, cu 0 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: