Home / Social / Veteranii de război vasluieni, nemulțumiți că nu își pot folosi biletele de transport auto

Veteranii de război vasluieni, nemulțumiți că nu își pot folosi biletele de transport auto

Biletele gratuite de trasport auto care se acordă veteranilor de război nu au nicio valoare. Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean pentru Persoane Vârstnice Vaslui, a spus că Ministerul Muncii nu mai decontează foile de transport.

“Operatorii de transport nu mai completează documentele pentru decontare și iau veteranii de război din milă. Aceste foi de transport se trimit beneficiarilor prin poștă. Oamenii nu reclamă că transportatorii nu le iau foile. La orașe nu este nicio problemă cu transportul, ci numai la nivel rural. Nici pe transportul CFR nu sunt probleme cu biletele de transport gratuite”, a spus Ioan Stamate.

Veteranii de război și văduvele veteranilor primesc 12 bilete gratuite pe CFR și 24 bilete gratuite pe transportul auto. La această dată, în județul Vaslui mai trăiesc 580 de veterani de război, 20 de văduve de război și 2.200 văduve de veterani de război.

Transportatorii sunt în proces cu ANAF-ul, pentru că nu li s-au decontat serviciile de transport în ultimii trei ani. Este vorba despre perioada 2015 – 2017. În toți acești ani, la asociația noastră nu s-au mai prezentat firme de transport auto pentru a verifica biletele de călătorie, în vedere decontării acestora de la bugetul de stat. Aceste bilete ne sunt date degeaba. mai bine le-ar transforma într-un ajutor în produse alimentare sau altceva”, a spus Marin Costea, secretarul Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: