Home / Social / 14 deținuți de la Penitenciarul Vaslui și-au găsit serviciu la bursa locurilor de muncă

14 deținuți de la Penitenciarul Vaslui și-au găsit serviciu la bursa locurilor de muncă

Paisprezece deținuți de la Penitenciarul Vaslui și-au găsit serviciu la bursa locurilor de muncă organizată, la sfârșitul săptămânii, la Centrul de Resurse Județean pentru Asistență Educațională Vaslui. Cu acordul de principiu al angajatorilor, persoanele private de libertate vor merge la treabă imediat după liberarea lor din pușcărie.

Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a reprezentat o șansă și pentru 14 deținuți de a-și găsi un loc de muncă atunci când vor ieși de după gratii. Persoanele private de libertatea care au participat la eveniment au primit acordul de principiu al angajatorilor, în urma unui interviu, de se încadra atunci când își vor ispăși pedeapsa. Deținuții prezenți la bursă au mers pregătiți, cu CV-uri pe care le-au prezentat angajatorilor interesați. Meseriile vizate au fost în domeniul construcțiilor, al vânzărilor, mecanic auto și operator producție în domeniul alimentar

Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Pregătirea deținuților pentru a se prezenta la un interviu de angajare se asigură prin intermediul programelor derulate în Penitenciarul Vaslui. Experiența ne demonstrează că o modalitate eficientă de a fixa cunoștințele teoretice o reprezintă punerea în aplicare a informațiilor asimilate. Astfel, considerăm că deținuții pot exersa maniera optimă de relaționare cu un angajator prin participarea efectivă la bursa locurilor de muncă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.
La bursa locurilor de muncă desfășurată la Vaslui și-au expus oferta 14 agenți economici, cu peste o sută de locuri de muncă vacante. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: