Google+
Home » Social » Asistații social au fost încolonați la bursa locurilor de muncă, dar nu s-au arătat dispuși să se angajeze

Asistații social au fost încolonați la bursa locurilor de muncă, dar nu s-au arătat dispuși să se angajeze

Beneficiarii de venit minim garantat din județul Vaslui au fost aduși din nou la bursa locurilor de muncă. În acest an, cei mai mulți asistați social care au venit să își caute un loc de muncă la bursa de la Vaslui au fost din comuna Miclești. Oamenii au spus angajatorilor prezenți la eveniment că nu au nicio calificare, că nu au mai lucrat în viața lor și sunt prea în vârstă să se angajeze.

La bursa organizată vineri, 19 octombrie, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, vasluienii au avut de ales dintr-un număr de 260 locuri de muncă, puse la dispoziție de 38 agenți economici din județ. Bursa s-a desfășurat concomitent în Vaslui (în Vaslui la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională, strada Donici, nr. 2), Bîrlad (sediul Cercului Militar, strada 1 Decembrie, nr.25) și Huși (Casa Armatei, strada General Teleman, nr. 6), începând cu ora 9.00.

Noi am venit astăzi să semnăm la AJOFM adeverințele pentru a putea primi în continuare ajutor social și am venit și la bursă. Ne-a spus primarul să venim aici, dar nu știu dacă trebuie să semnăm ceva sau nu. Eu am vârsta de 57 de ani și nu am lucrat angajat niciodată, nici nu am o calificare într-o meserie. Cine poate să mă angajeze pe mine?”, ne-a spus o persoană din comuna Miclești.

O altă persoană în vârstă din satul Chircești ne-a spus că nu are studii și în viața lui a muncit doar în agricultură:”Nu am nicio clasă. De femeia mea este mai bine că are o pensia acum. Eu am lucrat doar șase ani la CAP și nu primesc nicio pensie. Cine mă ia pe mine, la anii mei, să mă angajeze”.

Un asistat social mult mai încrezător în forțele sale a mărturisit că este dispus să muncească, dar să i se ofere un loc după pregătirea lui: „Eu am lucrat pe buldozer, aceasta este meseria mea. Fac și naveta,în orice loc m-ar trimite, dar să îmi dea un loc de muncă pe această meserie. Acum am 58 de ani și am probleme cu sănătate, am dureri la spate. Caut să merg la Casa de Pensie să văd poate reușesc să primesc și eu o pensie de boală”.

La eveniment au participat și 246 de elevi ai claselor terminale din cadrul a șapte unități de învățământ din județ și 14 persoane private de libertate de la Penitenciarul Vaslui.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără cea de vânzător, strungar, lăcatuș mecanic, electrician, agent vânzari și confecționer. La data de 31 septembrie 2018, rata șomajului înregistrată la nivelul județului Vaslui a fost de 8,33%. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: