Home / Administratie / La Bârlad începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire

La Bârlad începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire

De astăzi, bârlădenii pot veni la Primărie pentru a depune cereri în vederea acordării ajutoarelor de încălzire.

Persoanele singure sau familiile ale căror venituri pe membru nu depășesc 615 lei net vor primi aceste ajutoare pentru cele cinci luni de iarnă (noiembrie 2018 – martie 2019), dacă se încălzesc cu gaze naturale sau cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Pentru acordarea ajutorului pentru energia termică, limita venitului net mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie de maxim 786 de lei în cazul familiilor și 1082 lei în cazul persoanei singure. Ca și în anii trecuți, vor depune cereri și vor completa declarații pe propria răspundere. Persoanele care vor completa aceste formulare până pe 20 noiembrie vor primi ajutoare pentru cele cinci luni de iarnă, dar dacă între timp veniturile cresc, trebuie să revină la Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei pentru a le declara. În caz contrar, vor suporta consecințele legii.

Anul trecut, spun reprezentanții DAS, în urma controalelor selective, zeci de bârlădeni au fost depistați că au făcut declarații false în privința veniturilor, acum fiind luați în evidența ANAF ca debitori.

Chiar dacă nivelul de pauperizare în rândul bârlădenilor este destul de ridicat, reprezentanții DAS sunt de părere că numărul dosarelor ce vor fi depuse în acest an pentru primirea de ajutoare de încălzire va fi mult mai mic decât anul trecut. Ca urmare a creșterii salariului minim, tot mai puțini bârlădeni vor putea beneficia de ajutoare de încălzire, conform Ordonanței de Guvern 70/2011, iar numărul de 600 de beneficiari din sezonul rece trecut s-ar putea înjumătăți în această iarnă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: