Home / Administratie / Asociațiile de proprietari din Bârlad s-au conformat în privința depozitării separate a deșeurilor vegetale

Asociațiile de proprietari din Bârlad s-au conformat în privința depozitării separate a deșeurilor vegetale

de Mihaela NICULESCU

Agitație mare în asociațiile de proprietari, după ce conducerea SC CUP SA Bârlad le-a adus la cunoștință administratorilor că nu va mai ridica deșeurile vegetale decât dacă sunt depozitate separat, în locuri speciale și nu la punctele gospodărești.

Cele mai multe asociații s-au conformat și au informat SC CUP în legătură cu locurile identificate, de unde vor fi ridicate frunzele uscate și alte resturi vegetale din perimetrul asociației. Sunt și câteva asociații, însă, care până ieri nu reușiseră să identifice locuri pentru depozitarea acestui tip de deșeuri, din lipsa căilor de acces pentru mașinile de salubritate.

„Vom încerca să găsim câteva locuri, totuși, poate chiar pe spațiul din fața sediului asociației, astfel încât să se poată face accesul mașinilor CUP. Am hotărât să strângem frunzele în saci din plastic, pe care să-i depozităm mai ușor. Este, totuși, o cheltuială pe care asociația o face cu procurarea acestor saci și nu cred că proprietarii vor fi încântați să plătească nici un leu mai mult pe factura de întreținere. Oricum, gradul de civilizație al unor cetățeni lasă de dorit. Femeia de serviciu a lăsat câteva minute un sac cu frunze lângă container, iar când a revenit să-l ia pentru a-l duce la locul identificat a observat că cineva răsturnase frunzele ca să ia sacul. Este regretabil ceea ce se întâmplă și cred că va mai dura până când oamenii vor învăța să depoziteze gunoiul”, ne-a declarat Savin Mihaela, administrator al Asociației nr. 9 din Bârlad.

Alte asociații nu au folosit saci pentru strângerea frunzelor, ci le-au depozitat pur și simplu în locurile stabilite și declarate la CUP.

„Noi nu am adunat frunzele în saci. Ne-am conformat întocmai celor prezentate de directorul SC CUP și am identificat două spații, de unde angajații firmei de salubritate le vor ridica. Nu sunt frunzele noastre de acasă, sunt din natură, sunt pe spațiul public și chiar dacă vântul le mai împrăștie, nu avem ce face. Noi le depozităm și atât”, a declarat Carmen Palade, administratorul Asociației de Proprietari nr. 2.

Vestea că transportul deșeului vegetal ar putea fi plătit de bârlădeni i-a pus pe gânduri pe cei din asociații, care știu cât de greu adună banii de la proprietari. Deocamdată, nu se pune această problemă. Locatarii nu vor plăti nici un leu pentru serviciile de transport a deșeurilor vegetale. Important este acum ca aceste deșeuri să fie depozitate separat de gunoiul menajer, așa cum prevede legea.

„Mă bucur că asociațiile au înțeles mesajul pe care l-am transmis la întâlnirea de săptămâna trecută, la Primărie, și au identificat, în mare parte, punctele de unde vom ridica zilnic deșeurile vegetale. Rămâne de văzut, de la 1 ianuarie, când va veni noul operator de salubritate, cine va plăti ridicarea acestor deșeuri, Primăria sau operatorul de salubritate”, a declarat pentru Est News Adrian Bobeică, directorul CUP SA Bârlad.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Oamenii de afaceri din județ, îndemnați de Camera de Comerț Vaslui să contribuie la dotarea spitalelor pentru lupta împotriva coronavirus

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a ...

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Autoritățile locale din comuna Roșiești, mobilizate pentru combatere epidemiei de COVID-19

Din momentul în care a fost instaurată situația de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: