Google+
Home » Invatamant » Bani pentru Centrul Județean de Excelență Vaslui

Bani pentru Centrul Județean de Excelență Vaslui

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni bugetul de venituri și cheltuieli al Centrului Județean de Excelență Vaslui pe anul 2018. În municipiul Vaslui, centrul va funcționa în perioada octombrie – decembrie 2018 cu 20 de grupe, bugetul estimat fiind în sumă totală de 44.550 lei. Finanțarea va fi utilizată pentru promovarea elevilor capabili de performanță.

Centrul Județean de Excelență (CJE) Vaslui va îndruma și sprijini cei mai buni elevi care vor fi pregătiți în grupe de excelență, pe ani de studiu și discipline. Grupele de excelență se organizează anual pentru discipline la care se organizează competiții naționale și internaționale, pentru activități care vizează dezvoltarea competențelor elevilor.

Pentru anul școlar 2018 – 2019, CJE Vaslui va funcționa în medie cu un număr de 90 de grupe. În cadrul bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an sunt prevăzute cheltuieli totale de 45.000 lei, din care 41.000 sunt cheltuieli de personal, fond aferent plății cu ora și contribuția asiguratorie pentru muncă. Pentru bunuri și servicii se asigură suma de 4.000 lei, bani care vor fi utilizați pentru plata utilităților și altor cheltuieli necesare desfășurării activității în condiții optime.

CJE Vaslui s-a înființat conform ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 3353/20 martie 2017 și are susținerea consiliilor locale din Vaslui, Bârlad și Huși. În perioada octombrie – decembrie 2018 instituția va avea în medie 45 de grupe de elevi, distribuite pe cele trei zone: Vaslui, Bârlad și Huși. În total, vor fi selectați în aceste grupe între 360 – 675 de elevi, iar disciplinele la care se vor organiza cursuri de excelență sunt matematică, fizică, informatică, biologie, chimie și limbi străine.

Cursurile se vor desfășura la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și Colegiul Național „Emil Racoviță” Vaslui – centrul Vaslui, Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad – centrul Bârlad și Colegiul Național “Cuza-Vodă” Huși – centrul Huși. Pentru anul 2018, bugetul estimat al CJE Vaslui este de 103.050 lei și provine integral de la bugetul consiliilor locale din Vaslui, Bârlad și Huși. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: