Home / Social / ”Rotaryenii” amenajează o nouă cameră senzorială la Secția Pediatrie din Bârlad

”Rotaryenii” amenajează o nouă cameră senzorială la Secția Pediatrie din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Hocus-pocus! Uite comunicatul, nu e comunicatul! După ce, vineri, pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bârlad a fost publicat un comunicat în care se preciza că Primăria este partener în acțiunea strângere de fonduri pentru o cameră senzorială, necesară reabilitării și recuperării copiilor cu dizabilități neuropsihice (autism, sindrom Down etc.). ce va fi inaugurată, astăzi, în secția Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, la scurt timp, textul a fost retras. Susținătorii financiari ai investiției nu au privit cu ochi buni faptul că autoritățile locale s-au considerat parteneri în acest proiect.

Primăria Bârlad este beneficiarul indirect al acestei investiții de 11.000 de lire sterline, beneficiarul direct fiind Spitalul de Urgență „Elena Beldiman”. Sponsorii sunt membrii Clubului „Rotary” din Sitwell – Roterham (Marea Britanie), cărora li s-au alăturat cei din Clubul „Rotary” Bârlad și „Rotary” Vaslui.

Inițiatoarea acestui proiect, atât de necesar copiilor cu afecțiuni neuropsihice din secția Pediatrie a spitalului bârlădean, este Mirela Petcu, asistent social în cadrul Asociației „Child’s Life”. Aceasta îi cunoștea încă din 2015 pe cei din Asociația „People in Need”, o asociație ai cărei membri sunt în mare parte rotarieni, cu ajutorul cărora fusese amenajată o cameră senzorială în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoanele cu Handicap din Bârlad (CSCPH). Menținând legătura cu aceștia, Asociația „People in Need” și-a manifestat dorința de a mai amenaja o sală senzorială la Bârlad.

„Cei de la <<People in Need>> mi-au spus despre dorința lor de a sponsoriza amenajarea unei noi camere senzoriale la Bârlad și m-au rugat pe mine să aleg locația. M-am gândit că secția de Pediatrie a spitalului bârlădean ar fi foarte potrivită pentru a avea o cameră senzorială, care ar foarte utilă și benefică pentru copiii care fac ședințe de recuperare acolo. Camera senzorială este dotată cu aparatură specifică de ultimă generație și prin intermediul senzorilor, a muzicii a vibrațiilor, facilitează recuperarea copiilor cu autism, Down, ADHD, sau alte afecțiuni neuropsihice, reușind să-i relaxeze psihic”, ne-a declarat Mirela Petcu.

Ajutorul oferit de ”rotaryeni” este de aproximativ 14.000 de lire, din care 3.000 reprezintă costul cu expedierea echipamentului, iar 8.000 de lire, valoarea echipamentelor, restul fiind pentru lucrările de amenajare, igienizare etc. Membrii Clubului „Rotary” Bârlad au donat 1.000 de lire, ca și colegii lor de la Clubul „Rotary” Vaslui.

Camera ce se inaugurează astăzi este a treia cameră senzorială din Bârlad (la CSCPH, CSC 2 și la secția Pediatrie), toate fiind realizate prin strângere de fonduri de către membrii Clubului „Rotary”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

Este nevoie urgentă să se ...

Peste 27.000 de pensionari vasluieni primesc de la stat bani pentru completarea pensiilor

27.773 de pensionari vasluieni încasează ...

Șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și schimba anvelopele odată cu răcirea vremii

Sute de șoferi din Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: