Home / Politic / Vicepremierul Stănescu, la taclale cu primarii din județ și ospăț cu berbecuț la proțap

Vicepremierul Stănescu, la taclale cu primarii din județ și ospăț cu berbecuț la proțap

Vicepremierul Paul Stănescu va participa, astăzi, la o consfătuire cu primarii din Vaslui în deschiderea vizitei sale în județ, în cadrul căreia edilii sunt hotărâți să-și spună, printre altele, păsurile legate de problemele financiare cu care se confruntă. Al doilea om din Guvern va merge și la ”Ziua Recoltei” de la Cănțălărești, unde va gusta din berbecuțul la proțap pregătit de către fermierii din cadrul GAL ”Movila lui Burcel”.

Zi agitată, astăzi, pentru administrația județeană și primarii din teritoriu, în condițiile în care este organizată, după ani buni, prima mare întâlnire oficială a acestora cu mai mulți membri ai guvernului. Delegația de la București va fi condusă de vicepremierul Paul Stănescu, cel care gestionează și activitatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, poate cel mai important din guvern pentru administrația din teritoriu. De aceea, și vizita va începe, în jurul orei 11, cu o întâlnire a secundului Vioricăi Dăncilă cu edilii de comună și orașe în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ. Tot în aceeași locație se va semna, în prezența unui reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, contractul de proiectare și execuție a șoselei de centură a municipiului Bârlad.

După parafarea documentului, de fapt principalul motiv în jurul căruia se desfășoară vizita de astăzi, se va merge la Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare, unde delegația de la București va dialoga cu fermierii și primarii din cadrul Grupului de Acțiune Local ”Movila lui Burcel”. De altfel, aceștia s-au pregătit exemplar și vor oferi oaspeților cele mai alese bucate, printre care și celebrul berbecuț la proțap.

Vizita oficialilor din Guvern se va încheia la Bârlad, la societatea Rulmenți, acolo unde, în jurul orei 15, reprezentanții patronatului celei mari firme din județ îi vor conduce pe invitați într-o vizită în fabrică, evident și cu prezentările de rigoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consilierul Todireasa face precizări în urma scandalului terenurilor de casă: ”Fiul meu nu se află pe lista celor care vor primi teren”

Scandalul iscat la Bârlad în ...

Astăzi, Viorica Dăncilă vine cu elicopterul la Vaslui. Președinții de filiale locale PSD, ”somați” să aducă câte zece membri

Viorica Dăncilă și-a reprogramat vizita ...

Răsturnare de situație: consilierul bârlădean Sorin Răducanu și-a retras demisia, la solicitarea lui Buzatu și a lui Solomon

Răsturnare de situație în cazul ...

%d blogeri au apreciat: