Home / Administratie / 3.385 de burse, în anul școlar 2018-2019, pentru elevii din municipiul Vaslui

3.385 de burse, în anul școlar 2018-2019, pentru elevii din municipiul Vaslui

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința ordinară de la sfârșitul acestei săptămâni numărul și cuantumul burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, în anul școlar 2018 – 2019.. Prin același proiect de hotărâre, consilierii locali vor vota și regulamentul de acordare a burselor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Astfel, se va acordă un număr total de 3.385 burse (de performanță, de merit, de studiu și burse de ajutor social) pentru elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) din municipiul Vaslui, aferente anului 2018-2019. 39 sunt burse de performanță, 2.960 burse de merit, 108 burse de studiu și 278 burse de ajutor social.

Cuantumul burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial, liceal) este următorul: bursa de performanță este de 300 lei/lună, bursa de merit este de 60 lei/lună, bursa de studiu este de 50 lei/lună și bursa de ajutor social este de 40 lei/lună. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Vaslui pentru anul 2018.

“Bursele reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină. Este necesară și oportună promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea burselor școlare, proiect care va susține performanțele educaționale ale elevilor din municipiul Vaslui și dorința comunității locale de a sprijini sporirea interesului elevilor pentru școală, educație, disciplină și performanță”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noul prefect Gologan a depus jurământul! Momentul, marcat cu o cupă de șampanie 

Noul prefect al județului, Mircea ...

UAT-urile din județul Vaslui au primit în acest an peste 10 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU Consilierii județeni ...

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: