Google+
Home » Administratie » Ce mai aruncă la gunoi bârlădenii

Ce mai aruncă la gunoi bârlădenii

O canapea și două fotolii crem tronau, ieri dimineață, în fața unui punct gospodăresc de pe Bulevardul Epureanu, din Bârlad, în apropierea Oficiului Stării Civile. Cineva. Nu se știe cine le-a aruncat, pentru că nimeni nu vede nimic niciodată în asociații.

Conducerea SC CUP SA spune că societatea nu este obligată să transporte asemenea deșeuri voluminoase, dar, de multe ori este nevoită, pentru că blochează căile de acces. Din fericire, muncitorii de la salubritate nu au mai fost nevoiți să ridice mobila, pentru că, între timp, doi bărbați din familii nevoiașe au demontat părțile metalice pentru a le valorifica. Au luat apoi și saltelele, în stare destul de bună. Numai că nu întotdeauna astfel de obiecte prezintă interes pentru persoanele nevoiașe, așa că volens-nolens, CUP trebuie să transporte mobilierul uzat pentru a degaja punctele gospodărești.

Dacă bârlădeanul care s-a debarasat de mobila veche ar fi fost prins în momentul în care a abandonat-o pe domeniul public, ar fi fost amendat cu 1.000 de lei. Dar cine să vadă? Nici locatarii, nici conducerea asociației, Poliția Locală, cu atât mai puțin. Uneori, agenții locali lipsesc cu desăvârșire, alteori dau dovadă de exces de zel. Săptămâna trecută, doi polițiști locali prezenți la un punct gospodăresc din zona de nord a orașului au vrut să amendeze două femei de serviciu care depozitau frunzele lângă container. Asta, înainte ca SC CUP să anunțe asociațiile că tot materialul vegetal va trebui depozitat în locuri special amenajate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: