Home / Social / Lâna de oaie, cel mai performant material termoizolant în construcții

Lâna de oaie, cel mai performant material termoizolant în construcții

În data de 18 octombrie 2018, o echipă din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a participat la Piatra Neamț la un eveniment dedicat dezvoltării produselor eco – inovative din lână de oaie și a noilor oportunități de dezvoltare a antreprenoriatului tânăr în regiunea Nord – Est a României. Manifestarea a fost organizată de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Textile și Pielărie.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că din echipa care s-a deplasat la Piatra Neamț au luat parte funcționari care se ocupă de implementarea schemei de ajutor de minimis, privind susținerea crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii.

Participanți la întâlnire au reliefat rolul deosebit de important atât în utilizarea și valorificarea resursei naturale de lână prin identificarea fabricării de materiale și produse eco – inovative din lână, dar și în necesitatea realizării investițiilor pentru producerea acestora, prioritar fiind cel în domeniul construcțiilor. Datorită faptului că lâna reprezintă o fibră naturală animală, ale cărei caracteristici specifice sunt încă de neegalat, au fost prezentate o serie de informații referitoare la analizele efectuate în piața materialelor pentru construcții. Scopul prezentării a fost de a se evidenția interesul sporit în utilizarea lânii ca material termoizolant de către antreprenorii români”, a precizat Gigel Crudu.

La eveniment au fost prezentate elemente referitoare la lâna românească cu fir subțire și gros, precum cea din rasa țurcană și Merinos, care pot constitui o materie primă valoroasă și ecologică, datorită caracteristicilor sale adecvate pentru domeniul produselor farmaceutice (lanolina) precum și pentru cel al materialelor izolatoare din construcții. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: