Home / Administratie / Șoseaua de centură a Bârladului devine realitate? S-a semnat contractul de proiectare și execuție

Șoseaua de centură a Bârladului devine realitate? S-a semnat contractul de proiectare și execuție

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cei ai firmei care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția șoselei de centură a municipiului Bârlad au semnat contractul de realizare a obiectivului atât de vital pentru comunitate, dar și pentru șoferii care ne tranzitează județul. Cu o lungime de 11,2 kilometri, centura ”orașului rulmenților” ar trebui să se finalizeze în termen de doi ani și jumătate, mai precis până în primăvara anului 2021.

Execuția șoselei de centură a municipiului Bârlad pare să devină realitate. După îndelungi amânări din diverse motive, factorii de răspundere au reușit, în cele din urmă, să se așeze la aceeași masă și să ia cea mai importantă decizie, cea de semnare a contractului de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a ”orașului rulmenților”. Momentul s-a consumat în sala de ședințe ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, în prezența vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a deputatului PSD Adrian Solomon, cel despre care se spune că a stat în spatele tuturor demersurilor din ultimii 8 ani pentru acest proiect, precum și a conducerii județului.

”După o epopee ce a început acum peste 16 ani, iata ca putem vorbi astăzi, 23 octombrie 2018, despre sfarsitul unui drum greu in care au fost depasite obstacole financiare, birocratice sau politice. Semnarea contractului de executie a Centurii ocolitoare a Barladului inseamna ca exista finantare, exista conditii de implinire a acestei dorinte a barladenilor si de indeplinire a unei promisiuni electorale a guvernului PSD. Sunt bârlădean, locuiesc aici, familia mea locuiește aici, copilul meu crește și învață aici și am simțit, ca fiecare concetățean al meu, neajunsurile pe care le-a adus lipsa unei centuri ocolitoare. Evenimentul de astăzi îmi dă, așadar, nu doar satisfacția unei promisiuni respectate, ci și sentimentul unei împliniri personale”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon.

Este un moment important pentru Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Drumuri, dar în special pentru locuitorii municipiului Bârlad. Odată cu realizarea șoselei ocolitoare, traficul greu nu numai că va fi deviat, dar va reprezenta și o economie pentru buzunarele transportatorilor și a șoferilor prin reducerea timpilor pe care-i vor petrece în trafic. Desigur, va fi și o gură de oxigen pe care bârlădenii o vor respira. Sper să avem o lucrare cât mai repede realizată și în condiții tehnice de înalt nivel”, a declarat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.

Șoseaua de centură a Bârladului va avea o lungime de 11,2 km și o lățime a platformei de 10 metri și va fi construită prin estul orașului, mai precis paralel cu linia de cale ferată. De-a lungul acesteia, se vor construi patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Durata de execuție a întregii lucrări este, conform contractului, de doi ani și jumătate, perioadă în care intră și proiectarea de opt luni. Cu alte cuvinte, primul hârleț ar urma să se sape la începutul verii viitoare, iar panglica inaugurală ar trebui tăiată în primăvara lui 2021. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se ...

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel ...

Pasarelă peste calea ferată în zona depozitelor de la Leguvas și pasaj subteran în Crucea Gării din Vaslui

O pasarelă peste calea ferată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: