Home / Administratie / 12 milioane de lei pentru extinderea Copoului vasluian. Iată cu ce suprafață și în ce zonă

12 milioane de lei pentru extinderea Copoului vasluian. Iată cu ce suprafață și în ce zonă

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința, de astăzi, finanțarea de la bugetul local a cheltuielilor pentru demolarea construcțiilor amplasate pe terenul din str. Andrei Muresan nr.28, aparținând domeniului public al urbei. În prezent, construcțiile sunt în proprietatea SC Goscom SA, iar demolarea este necesară în vederea implementării proiectului „Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement”.

Pentru derularea proiectului este nevoie ca terenul de 16,073 metri pătrați situat în Parcul Copou să fie eliberat de aceste construcții nefuncționale, care sunt într-o stare avansată de degradare. Proiectul de interes local dispune de o finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizarea orașelor, regenerarea și decontaminarea terenurilor industriale dezafectate, reducerea poluării aerului și promovarea măsurilor de reducere a zgomotului”.

Proiectul „Reconversia unui teren din zona Copou, în zonă verde și de agrement” a fost aprobat în lista proiectelor prioritate a municipiului Vaslui și urmează să fie depus spre finanțare în acest an, valoarea proiectului fără TVA fiind de 12.000.000 lei. Potrivit raportului la proiectul de hotărâre, suma necesară care va fi alocată de la bugetul local pentru operațiunea de demolare este de 100.000 lei. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Goscom Vaslui a eficientizat serviciul de termoficare al municipiului reședință

Goscom Vaslui SA a reușit, în doar câteva luni ...

CJ Vaslui a votat bugetul pe 2020. Liberalii au cerut investiții de 20 milioane lei pentru pietruirea drumurilor

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui a adoptat bugetul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: