Google+
Home » Invatamant » Astronomii bârlădeni de la „Sirius”, prezenți la Festivalul Internațional de Astronomie de la Târgoviște

Astronomii bârlădeni de la „Sirius”, prezenți la Festivalul Internațional de Astronomie de la Târgoviște

Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad (AAS) a participat, săptămâna trecută, în perioada 16 – 21 octombrie, la Festivalul Internațional de Astronomie „Astro – Fest”, organizat la Târgoviște de Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM).

La evenimentul dedicat împlinirii a 25 de ani de la înființarea SARM și Centenarului Marii Uniri, a participat din partea AAS profesorul Paul Gâdei, membru al departamentului științific. În cadrul sesiunii de comunicări, profesorul Gâdei a prezentat revista AAS „Pași spre infinit”, în prezența a 200 de astronomi amatori și profesioniști din patru continente și a înmânat președintelui SARM o distincție din partea asociației cu ocazia împlinirii unui sfert de secol de existență a Societății.

Festivalul de astronomie pentru public s-a desfășurat în zilele de 19 și 20 octombrie, vizitatorii putând viziona standuri ale asociațiilor și cluburilor de astronomie, ale unor observatoare astronomice și planetarii, ale unor firme de telescoape și produse astronomice. În cadrul activităților de stand, vizitatorii au primit din partea reprezentantului „Sirius” pliante ale AAS și revista „Pași spre infinit”. Au fost organizate expoziții de astrofotografie și desene, de aeromodele și rachetomodele și de imagini cosmice 3D. Pe 19 octombrie, a avut loc o întâlnire cu cosmonautul Dumitru Prunariu și profesorul Alexandru Mironov, senior editor la revista „Știință și tehnică”.

„Acest festival este un eveniment deosebit, la care AAS – Club UNESCO a participat. Pe lângă reprezentanți ai Institutului Astronomic al Academiei Române, Institutului de Științe Spațiale, Institutului Național pentru Fizica Pământului, au participat și președinți ai unor organizații cu profil astronomic din mai multe țări (Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Australia, Franța, Republica Moldova). Printre alții, a fost prezent Roger Ferlet, director de cercetare emerit al Institutului de Astrofizică Paris, Universitatea Sorbona, Mike Simmons, din Los Angeles, președintele Organizației Mondiale „Astronomi fără frontiere” și Audrey Fisher, director al Societății Astronomice din Chicago”, a precizat prof. Ioan Adam, președintele Asociației Astronomice „Sirius”- Club UNESCO. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: