Home / Administratie / Primarul comunei Oșești, declarat incompatibil de ANI

Primarul comunei Oșești, declarat incompatibil de ANI

Didi Alexandroae, actual primar și fost viceprimar al comunei Oșești, a fost declarat incompatibil cu funcția pe care o ocupă, în urma cercetărilor efectuate de Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Acesta a deținut și exercitat simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2012 – 2016), respectiv de primar (mandatul 2016 – 2020) și calitatea de titular în cadrul „Alexandroae Didi Întreprindere Individuală”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, aplicabile în perioada supusă evaluării.

Acesta a fost informat de ANI despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Grigore Lefter, fostul primar al comunei Oșești, a avut și el probleme cu legea, fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, după ce au fost sesizate nereguli în derularea unui proiect cu fonduri europene vizând modernizarea unui drum din comuna Oșești. Edilul mai avea o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiul pe post de consilier, însă aceasta nu l-a împiedicat să candideze la alegerile locale din luna iunie. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Prins la vamă în timp ce dorea să introducă în țară, ilegal, 350 de litri de motorină

Polițiștii de frontieră și lucrătorii ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

Autoturism furat din Franța, descoperit la controlul de frontieră Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul ...

%d blogeri au apreciat: