Home / Administratie / Vine frigul! Aproape 100 de utilaje de deszăpezire vor ”invada” județul

Vine frigul! Aproape 100 de utilaje de deszăpezire vor ”invada” județul

Un număr de 93 utilaje de deszăpezire vor acționa, în această iarnă, pe drumurile județene din județul Vaslui. La comandametul de iarnă care a avut loc ieri, s-a luat decizia ca stocurile să fie completate până la jumătate din necesar: 4.000 metri cubi de nisip și 250 tone de sare. Utilajele de deszăpezire vor avea la dispoziție o linie de carburant de 20.000 litri motorină și 5.000 litri de benzină.

Ieri, la Consiliul Județean (CJ) Vaslui, a avut loc prima ședință de lucru a comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că în timpul ședinței au fost verificate stocurile de material antiderapant și situația parcului de utilaje, pentru ca din data de 1 noiembrie 2018 să fie totul pregătit pentru activitatea de deszăpezire. «La această dată lucrurile sunt îmbucurătoare și vom face o vizită în teren cu reprezentanții SC Lucrări Drumuri și Poduri, care se ocupă cu lucrările de deszăpezire, pentru a vedea starea utilajelor, dacă ce ne-am propus azi (ieri n.r.) va fi și realizat. Am vorbit cu cei de la Direcția pentru Sănătate Publică și vom primi datele referitoare la gravide și persoanele care au nevoie de dializă, pentru a canaliza eforturile noastre în acest sens. Vom acționa pentru ca circulația pe toate drumurile județene să se desfășoare în condiții bune. De asemenea, colaborăm cu unitățile administrativ teritoriale, pentru ca și în intravilanul localităților să se desfășoare la timp lucrările de deszăpezire», a spus Ciprian Trifan.

Pentru lucrările de deszăpezire din această iarnă la nivelul județului Vaslui sunt pregătite 93 de utilaje specializate.

La această dată, stocurile de nisip sunt de 700 metri cubi și 25 tone de sare. În perioada imediat următoare se vor face achiziții pentru ca aceste stocuri să fie realizate la jumătate din necesar: 4.000 metri cubi de nisip și 250 tone de sare. De asemenea, pentru operațiunile de deszăpezire există o linie de carburant care este de 20.000 litri de motorină și 5.000 litri de benzină.

Comandamentul județean va monitoriza lucrările de deszăpezire pe cei aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri județene.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni. (Dănuț Ciobanu)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noi sensuri unice pe cinci străzi din Vaslui pentru fluidizarea traficului rutier

Autoritățile vasluiene au decis să ...

Bârladul, un imens show-room pentru samsarii de mașini, cu îngăduința autorităților locale

O plimbare de la un ...

Pentru bani europeni, județul Vaslui a demarat procedura pentru readerarea la „Euroregiunea Siret – Prut – Nistru”

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: