Home / Sanatate / Deși este obligat, Spitalul ”Beldiman” din Bârlad nu efectuează toate analizele prevăzute în contractul cu CJAS

Deși este obligat, Spitalul ”Beldiman” din Bârlad nu efectuează toate analizele prevăzute în contractul cu CJAS

Laboratorul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, deși este acreditat RENAR și are încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, nu respectă întocmai prevederile acestuia. Laboratorul trebuie, în mod obligatoriu, să efectueze un set de 90 de analize, dar, din păcate, din motive care țin de partea financiară, o serie de dozări hormonale nu se efectuează în acest laborator.

Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui, a contactat conducerea spitalului bârlădean după ce a primit mai multe sesizări în legătură cu faptul că laboratorul nu efectuează anumite dozări hormonale nici pentru pacienții internați, nici pentru cei din ambulatoriu.

Am luat legătura cu managerul Spitalului «Elena Beldiman» pentru a afla de ce laboratorul spitalului nu efectuează una din cele 90 de analize obligatorii prevăzute în contract. Mi s-a răspuns că uneori lipsesc reactivii, alteori aparatul se defectează”, a declarat pentru Est News Mihaela Chitariu.

Pentru că nu vrem să o acuzăm pe Daniela Borș că a mințit, o să ne limităm la a-i informa pe cititori că habar nu avea ce spune și că răspunsul a fost dat într-o impardonabilă necunoștință de cauză. Daniela Borș nu știa că laboratorul spitalului pe care îl conduce nu efectuează dozarea TSH, de câțiva ani. Asta spune multe despre rolul decorativ pe care Daniela Borș îl are în fruntea spitalului.

Reporterul Est News a aflat că laboratorul nu are un aparat performant pentru efectuarea acestei analize, iar spitalul nu-și poate permite prea curând să achiziționeze astfel de aparatură costisitoare și nici reactivii care sunt foarte scumpi. În plus, spun surse din spital, numărul pacienților care se adresează laboratorului pentru asemenea dozări hormonale este destul de mic, spitalul neavând o secție de endocrinologie, ci doar un cabinet în ambulatoriu. Drept urmare, costurile cu asemenea analize sunt foarte mari în comparație cu banii pe care spitalul îi poate obține atât de la CJAS cât și de la pacienții care solicită efectuarea analizelor contra cost, în momentul în care fondurile alocate de la CJAS se epuizează. În aceste condiții, pacienții care au recomandare pentru această analiză se adresează laboratoarelor private.

Managerul Daniela Borș a convocat o întâlnire cu reprezentanții laboratorului, ocazie cu care a aflat și ea cum stau lucrurile în realitate. Contractul încheiat cu CJAS este unul foarte clar și indiferent de dificultățile financiare prin care trece spitalul, analizele prevăzute trebuie efectuate. Daniela Borș a devenit cu adevărat faimoasă în peisajul bârlădean după ce a promis că, în cazul în care va fi numită managerul spitalului, va reuși ceea ce nici geniile în economie nu au reușit vreodată: va crește veniturile spitalului prin metoda diminuării cheltuielilor.  (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani a ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ucis ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: