Home / Social / Preotul din Oșești realizează un ghid turistic religios al județului

Preotul din Oșești realizează un ghid turistic religios al județului

Un ghid turistic, intitulat “Repere vasluiene în anul Centenarului – Mănăstirile Episcopiei Hușilor”, va fi editat în cadrul unui proiect derulat de Biserica Oșești, cu sprijinul Consiliului Județean.

Volumul va cuprinde informații legate de mănăstirile din eparhia Hușilor și este adresat atât elevilor și locuitorilor comunei Oșești, cât și celor din întreg județul Vaslui, interesați de turismul religios.

“Necesitatea realizării unui album cu toate mănăstirile și schiturile județului Vaslui este evidentă, având în vedere faptul că până acum nu s-a scris încă o lucrare care să reunească toate aceste obiective. Pe de altă parte, ne propunem ca abordarea noastră să fie mai aproape de necesitățile omului contemporan prin oferirea și a altor tipuri de informații necesare dezvoltării turismului religios al zonei județului Vaslui cum ar fi posibile trasee rutiere prin care să te poti deplasa rapid de la o mănăstire la alta, posibilități de cazare în zona mănăstirilor, având în vedere faptul că de cele mai multe ori acestea au posibilități limitate de cazare, locuri unde te poți relaxa și lua masa. Albumul va mai conține și un DVD, care va fi atașat pe coperta din față a cărții noastre, în care vor apărea preoți, stareți și starețe ai mănăstirilor prezentate și care, la rândul lor, vor vorbi despre elementele reprezentative ale mănăstirilor pe care le păstoresc”, a declarat inițiatorul proiectului, preotul Geani Mocanu.

Pe lângă editarea volumului “Repere vasluiene în anul Centenarului – Mănăstirile Episcopiei Hușilor”, vor fi desfășurate două sesiuni de comunicare în vederea promovării personalităților care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri din 1918 și vor fi plantați 100 de stejari în curtea Bisericii Oșești.

Volumele editate urmează să fie distribuite în mod gratuit în toate primăriile, precum și în instituțiile din județ. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: