Google+
Home » Invatamant » Proiect european pe ecoturism, prezentat de olimpici vasluieni în Grecia

Proiect european pe ecoturism, prezentat de olimpici vasluieni în Grecia

În perioada 14-19 octombrie 2018, în Patras, Grecia, a avut loc cea de a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului “Erasmus – European Education Fostering Ecotourism”, proiect finanțat de Comisia Europeană. Proiectul este inițiat de Asociația pentru Tineret «Emil Racoviță 2000» Vaslui în colaborare cu SC Cedra Tour Bacău și este coordonat de Association «Travelogue» din Italia.

Pe lângă organizații din Franța, Grecia și Portugalia, proiectul mai are printe parteneri la nivel național Liceul Teoretic «Emil Racoviță» Vaslui, Liceul Tehnologic «Petru Rareș» Bârlad, Liceul Tehnologic «Nicolae Iorga» Negrești, Școala Gimnazială «Constantin Parfene» Vaslui. Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, în perioada septembrie 2017 – august 2019, și este finanțat de CE cu suma de 92.300 euro. Cei doi elevi participanți la cursul din Patras, din partea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, sunt olimpici la faza națională la limba engleză.
Principalele obiective ale acestei întâlniri au fost discutarea procesului de implementarea proiectului, precum și realizarea unui schimb de bune practici. Partenerii au vizitat câțiva tineri antreprenori de succes din Patras ce activează în sectorul ecoturismului, care au împărtășit din experiența lor celor prezenți.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea nivelului de educație pentru mediu a tinerilor și adulților, în special a educației pentru dezvoltarea ecoturismului ca parte a educației pentru o cetățenie europeană activă.
(Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: